Ellopták Rowling egy, a Potter-történetekhez kapcsolódó kéziratát

77401853 Square
Author J.K. Rowling signs copies of her book "Harry Potter and the Deathly Hallows" during the final stop on the "J.K. Rowling Open Book Tour" held at Carnegie Hall in New York City 19 October 2007. The event was held for 1,600 New York city public school children. AFP PHOTO/ TIMOTHY A. CLARY / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Ellopták Birminghamben J.K. Rowling egy postai levelezőlapra írott történetét, amely a Harry Potter regények előtt játszódik.
Vágólapra másolva!

A kézirat egy A5-ös nagyságú levelezőlap két oldalát tölti meg. Az írást kilenc éve egy jótékonysági árverésen adták el 25 ezer fontért. A cím nélküli, 800 szavas történetet a birminghami Howard Roadról lopták el betörők - írja a BBC.

A történet három évvel Harry Potter születése előtt játszódik,

és szereplői között van apja, James Potter és keresztapja, Sirius Black. A kamaszokat motorkerékpáros üldözés után kapja el két mugli, vagyis varázstalan rendőr, de Potternek és Blacknek sikerül seprűn elmenekülne.

A kéziratot ékszerekkel együtt április 13. és 24. között lopták el a házból. Az ügyben nyomozó Paul Jauncey szerint nyilvánvaló, hogy csak egy igazi Harry Potter-rajongónak tudják majd eladni a levelezőlapot, ezért a hatóság arra kérte most a közönséget, hogy akinek eladásra ajánlják, azonnal lépjen kapcsolatba a rendőrséggel.

Ugyanezt kérte Twitter-oldalán a szerző is, aki megosztotta a hírt a követőivel.

A kéziratot egyébként 2008-ban, egy jótékony célú árverésre ajánlotta fel Rowling az angol PEN javára, tehát akkor került ahhoz a tulajdonoshoz, akitől most ellopták.