Tizenegy kamionnal és öt busszal érkezik a Depeche Mode

2017.05.12. 13:01

Május 17-én kezdődik és négy napig tart a Depeche Mode-koncert díszletének építése és előkészítése. Több mint 500 négyzetméter alapterületű, kétszintes színpad épül.

Május 22-én, hétfőn lép fel a Depeche Mode a Groupama Arénéban, amely így koncerthelyszínként is bemutatkozik. A show-ról, amelyre minden jegy elkelt, a Live Nation közölt részleteket. Kiderült, hogy a zenekarral saját szakács és konyhai személyzet érkezik Budapestre,

a teljes utazó stáb a zenekarral együtt hetvenfős.  

Tizenegy kamionnal szállítják a felszerelést, emellett négy busz és öt kisbusz is a turné része, miután minden felszerelést maguk visznek valamennyi helyszínre. A kétszintes színpad több mint 500 négyzetméter alapterületű lesz, a hátát óriási ledfal adja, amelyen a koncert nagy részében Anton Corbijn fotóművész és kliprendező munkái egészítik ki a látványvilágot. Emellett stroboszkópot és füstgépeket is használnak koncert közben. 

Az előkészítés és az építés már május 17-én, csütörtökön, megkezdődik, a koncert előtti napon, vasárnap pedig a technikai próba zajlik. A produkciónak hetven magyar segít be, legtöbbjük az építésbe és a bontásba, de lesz, aki a fellépőruhákkal dolgozik vagy a konyhai személyzetnek segít.

Az Origo tavaly októberben élőben közvetített az eseményről, amelyen a zenekar bejelentette az idei turné állomásait, és interjút is készített a tagokkal. 

Rumli van a világban - Interjú a Depeche Mode-dal

Miért lógnának Churchill-lel és Donald Trumppal? Miért voltak szerencsések fiatalon? Fent vannak-e a Facebookon? És egyáltalán, mit csinálnak, amikor nem zenélnek? Az Origo Milánóban faggatta a Depeche Mode tagjait, Andy Fletcher billentyűst és Martin Gore gitárost. Ha lehetőségük lenne együtt lógni bárkivel a történelemből, kit választanának? Andy: Nagyon sokan vannak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK