Másodszor adják át a Petőfi Zenei Díjakat

A VOLT Fesztivál 0. napján adják át a Petőfi Zenei Díjat.
Vágólapra másolva!
Másodszor adják át a Petőfi Zenei Díjakat a 25. Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján, nyolc kategóriában lehet szavazni a kedvencekre.
Vágólapra másolva!

A június 26-i díjátadó gálára koncertekkel és motoros show-val is készülnek a szervezők, a kétórás programot élőben közvetítik majd a tévében.

Mint a díjátadó sajtótájékoztatóján elhangzott, tavaly egymillióan követték az eseményeket, idén még több elérésre számítanak, a Petőfi TV, a Petőfi Rádió, lényegében a teljes MTVA beszámol majd a díjátadóról, így szinte nem lesz olyan az országban, akihez ne jutnának el a hírek. A programot úgy állították össze, hogy a helyszínen és otthon, a kanapén ülve is megállja a helyét.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Fellép majd a Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Brains, a Hősöket, Denizt és Sub Bass Monstert egyesítő Rap Allstars formáció, a VOLT idei himnuszát pedig a Punnany Massif Horváth Charlie-val és Pásztor Annával mutatja be.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Szerepel a műsorban továbbá Alle Farben berlini dj sztár, a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilmből ismert Bakáts téri ének-zene általános iskola kórusa a Halott Pénzzel közös produkcióban, Benji, mint A Dal 2017 akusztikus versenyének győztese, a gála végén pedig a brit Fatboy Slim ad kétórás koncertet.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az idei életműdíjas Demjén Ferenc,

akinek 1972-ben a Bergendyvel előadott Jelszó: Love című dalát tizenöt hazai popsztár közösen adja elő a fiatal producer-dalszerző, Zävodi feldolgozásában. A Jelszó: Love 2017-es verziója először hétfő reggel hangzott el a Petőfi Rádióban, a hozzá készült klip szintén hétfőn debütált. A közreműködők között van Zävodi mellett Deniz, Eckü, Járai Márk, Herrer Sári, Hien, Kama, Király Viktor, Mező Misi, Lábas Viki, Odett, Puskás Peti, Rúzsa Magdi, Szivák Zsolt és Szűcs Krisztián.

A jelöltekre május 20. és június 20. között a www.petofilive.hu oldalon szavazhat a közönség.

  • Az év dala kategóriában a Bagossy Brothers Company Harmonikás, a Blahalouisiana Túl távol, elég közel, a hiperkarma Délibáb, az Irie Maffia Bajnok, a Quimby Forradalom és a Wellhello Sohavégetnemérős című számára lehet szavazni.
  • Az év zenekara kategóriában a Blahalouisiana, a Fran Palermo, a Halott Pénz, a Honeybeast és a Margaret Island szerepel a jelöltek között.
  • Az év női előadója Lábas Viki, Pásztor Anna, Rúzsa Magdi, Sena és Tarján Zsófia közül kerül ki.
  • Az év férfi előadója díjért Bérczesi Robi, Columbo, Kiss Tibi, Likó Marcell és Marsalkó Dávid verseng.
  • Az év videoklipje díjra a 30Y-tól az Elsőre, a Blahalouisianától a Deeper, a Halott Pénztől az Élnünk kellett volna, a Quimbytől a Forradalom, valamint a Bieberstől a Vár a holnap című dal klipjét jelölték.
  • Az év felfedezettje címet a Bagossy Brothers Company, a ByeAlex és a Slepp, Petruska, a Soulwave és a Szabó Benedek és a Galaxisok nyerheti el.
  • Az év koncertje az Anna and the Barbies, a Fish!, a Halott Pénz, a Margaret Island, a Quimby és a Vad Fruttik egy-egy fellépése közül kerül ki.
  • Az év dj-je díjra Andrót, Hot X-et, Julia Carpentert, Jumodaddyt, Lotfi Begit és Metzker Vikit jelölték.