Sírva búcsúzott a magyar bohóc az amerikai közönségtől

Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus
Providence, 2017. május 17. 2017. május 17-én közreadott képen a magyar származású Eke Sándor, a világ legnagyobb utazócirkuszának, a Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circusnak a bohóca sminkeli magát az egyik búcsúelőadás előtt a Rhode Island-i Providence-ben május 5-én. A csökkenő nézőszám és a magas fenntartási költségek miatt a cirkusz 146 év után 2017 májusában befejezi működését. (MTI/AP/Julie Jacobson)
Vágólapra másolva!
Elbúcsúzott közönségétől a 146 év után megszűnő Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus. A legendás amerikai cirkusz vasárnap este a New York-i Uniondale-ben lépett fel utoljára.
Vágólapra másolva!

"146 éven át voltunk amerikai intézmény, és reméljük, hogy az emlékünket egész életükben magukkal viszik. Önökben éljen tovább a cirkusz!" - mondta Jonathan Lee Iverson konferanszié a búcsúelőadáson, amelyet a Facebookon élőben közvetített a társulat.

A gálán kollégáival együtt sírva búcsúzott Eke Sándor bohóc és kétéves kisfia is, aki húsz éve akrobataként kezdte karrierjét,

majd kollégái javaslatára vált bohóccá, és végül ő lett a bohócok "vezetője". Eke Sándornak már szülei is cirkuszban dolgoztak, kisgyerekként Svédországban élt velük, ő azonban az Egyesült Államokban akart szerencsét próbálni.

Eke Sándor a cirkusz egyik májusi búcsúelőadása után. A Ringling Bros. utolsó napjairól fotósorozat is készült, amelyet a képre kattintva nézhet meg Forrás: MTI/AP/Julie Jacobson

Eke Sándor elmondta, néhány napon belül Magyarországra utazik, hogy meglátogassa családját, majd visszatér, hogy családjával Las Vegasban telepedjen le, mert hallott ott egy cirkuszról, amelyet mindenképpen fel akar keresni. "Megvan a saját állatkerted. Elefántot etethetsz, tigriskölykökkel játszatsz. Saját bohócaid vannak. Mindenki szeret.

- mondta.

Ahogy az Origo is megírta, a Feld Entertainment, a Ringling Bros. anyavállalata januárban jelentette be, hogy a növekvő költségek és a csökkenő nézőszám miatt "a Föld legnagyobb show-ja" befejezi működését.

Vége a Föld legnagyobb show-jának

Hétvégén végleg bezárja kapuit a legendás amerikai Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus, amelyet 146 évvel ezelőtt alapítottak, és a Föld legnagyobb show-jaként hirdettek. A társulat utolsó napjairól különleges fotósorozat is készült. A cirkusz tulajdonosa, a Feld Entertainment a folyamatosan csökkenő nézőszámokra és az egyre magasabb működési költségekre hivatkozva év elején jelentette be az intézmény bezárását.