A legnagyobb brit arénában robbantottak

Manchester Aréna
A general view ahead of the Carl Frampton and Scott Quigg IBF & WBA Super-Bantamweight world titles fight at the Manchester Arena, Manchester, England, on February 27, 2016 - Photo Matt West / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A Manchester Arena, amelynek bejáratánál robbantottak hétfő éjjel, az egyik legnagyobb bevételt hozó koncerthelyszín a világon, ahol a legnagyobb sztárok lépnek fel.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyságban a második, a világon pedig a negyedik legforgalmasabb helyszínről van szó a Pollstart 2016-os jelentése szerint, amelyről a Billboard számolt be a hétfő esti terrortámadás után. Az aréna a város északi részén található, és nagyrészt a manchesteri Victoria autóbuszpályaudvar fölé épült 1995-ben, a város sikertelen, 2000-es olimpiai pályázatának részeként.

A Manchester Arena a második legnagyobb Európában Forrás: AFP/DPPI/Matt West

21 ezer férőhelyével a legnagyobb fedett aréna az országban – azaz még a híres londoni O2-nál is nagyobb –, Európát tekintve pedig a második legnagyobb. Az aréna honlapján azt írják, hogy

évente körülbelül 1 millió látogató fordul meg itt.

A Billboard szerint a legnépszerűbb popsztárok között nem nagyon van olyan, aki ne koncertezett volna már itt, és a 2017-es fellépők listája is elég meggyőző. Május 30-án a Kiss, június 25-én Celine Dion, októberben pedig Lady Gaga lépne fel a Manchester Arenában, és ők csak a már lekötött előadók.

A Manchester Arena üzemeltetője az SMG nevű cég, amely több mint 230 arénára, stadionra és egyéb rendezvényhelyszínre felügyel a világon. Az SMG portfoliójában a Manchester Arena az egyik legfontosabb helyszín, ahol koncertek mellett természetesen fontos sporteseményeket is rendeznek.

Hétfő este Ariana Grande koncertje után történt a robbantás az aréna előterében. A tinisztárból lett énekesnő még kétszer lépett volna fel az Egyesült Királyságban, de határozatlan időre felfüggesztette turnéját.

Ariana Grande kifejezetten hosszú, háromórás, négy részből álló koncertet adott a nagyrészt fiatalokból és szüleikből álló közönségnek. A koncerten telt ház volt, a 21 ezer ember éppen kezdte elhagyni az arénát a négy kijáraton keresztül, amikor a robbanás történt.