Vajda Gergely szerzői estje a BMC-ben

Vajda Gergely
Vágólapra másolva!
A Modern Art Orchestrával készül közös koncertre Vajda Gergely karmester és zeneszerző május 28-án a BMC-ben. A koncerten olyan művek hangzanak majd el, amelyek eddig még ilyen formában soha. 
Vágólapra másolva!

Vajda Gergely a Modern Art Orchestrával ad közös koncertet május 28-án, vasárnap a Budapest Music Centerben. Korábban nem volt egész estés szerzői programjuk, a koncerten olyan művek is elhangzanak majd, amelyeket ilyen formában eddig még nem hallhatott a közönség. Ezeken kívül pedig átiratokkal és új darabokkal is készülnek.

Vajda Gergely Forrás: Origo

A Modern Art Orchestra művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél azt mondta, „Vajda Gergő Eötvös Péter egyik legkiemelkedőbb tanítványa.

aki jelenleg Amerikában dolgozik. Amikor Eötvös Péter Paris-Dakar című művét először rögzítettük lemezre, akkor Gergő volt a karmester. Ennek már lassan 17 éve, és azóta folyamatos, szeretetteljes, baráti viszony fűz minket össze.”

A Modern Art Orchestra Forrás: Origo

Fekete-Kovács Kornél azt is mondta, „Gergő főleg a kortárs klasszikus zenében alkot, de nagy nyitottság jellemzi, rengeteget dolgozik jazz zenészekkel is, ami azt gondolom, hogy nagyon ritka manapság.

Azt is mondta, hogy „Gergő sokszor vezényelte már darabjaimat és igazi kincs, mikor egy alkotó, egy szakember olyan társra talál, mint amilyennek én őt látom: az az élmény meghatározó a közös munkáinkban, hogy egyszerűen tökéletesen jó kézben tudom a darabot, ha rá bízhatom. Mondhatnám, hogy olyan, mintha magam vezényelném, de inkább annak az öröme nagyon erős élmény, hogy teljesen átengedhetem magam, mert tökéletes biztonság vesz körül és minden a legjobban van.”