Úgy döntöttek, tesznek a csendrendeletre

Foo Fighters Brit Awards 2015
NEW YORK, NY - OCTOBER 14: Singer/musician Dave Grohl of The Foo Fighters attends The "Foo Fighters: Sonic Highways" New York Premiere at Ed Sullivan Theater on October 14, 2014 in New York City. Stephen Lovekin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Már vagy két éve nem adott nagyobb koncertet a Foo Fighters az Egyesült Államokban. Most vasárnap viszont a Napa-völgyi BottleRock fesztiválon játszottak. A koncert jól sikerült, a frontember Dave Grohl feleségét még a közönség is felköszöntötte, a zárószámnak mégis kurtán-furcsán lett vége. 
Vágólapra másolva!

A Foo Fighters vasárnap lépett fel a borairól híres Napa-völgyben, a BottleRock fesztiválon. A koncerten Dave Grohl még a közönséget is megénekeltette. Azt mondta, „hölgyeim és uraim, van egy születésnaposunk! Hol van? Valahol itt kell lennie hátul... Szeretnék megkérni mindenkit, hogy

Jordannek. Ma van a k*szott születésnapja!” Aztán tövább mesélt még, a végén pedig viccből meg is hívta a közönséget a közeli Marriot hotelbe, ahol az együttes megszállt. Aztán belekezdtek az 1997-es Everlong című slágerükbe.

Már jócskán benne voltak a számban, amikor egyszer csak

elhallgattak a hangszórók.

Rövid szünet után az együttes mégis folytatta a számot, nem érdekelte őket, hogy nincs hangosítás. A hangfalak némaságának pedig nagyon egyszerű oka volt. A fesztiválnak nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelnie:

este 10-kor már nem bömbölhetnek a koncertek.

Ezért egyszerűen lekapcsolták a hangosítást. A dolog végül jól sült el. A közönség besegített, és végül a cincogó zenekar velük együtt játszotta el a dalt, majd elköszönt. (A videó ejelén van a szülinapi köszöntés, a csend pedig 5:32-kor áll be.)