A Népstadion is szerepel a Queen saját Monopolyjában

Vágólapra másolva!
Brian May, a zenekar gitárosa videóban mutatta be a Queen Monopolyt, amely hamarosan kapható lesz, és magyar vonatkozása is van.
Vágólapra másolva!

A klasszikus társasjátéknak több mint százéves története alatt már rengeteg változata napvilágot látott, és rengeteg tematikus Monopoly is készült, ahol az eredeti játékkal ellentétben nem feltétlenül ingatlanokkal kell üzletelni.

Ilyen a Queen Monopoly is, amely Brian May szerint

azt modellezi, hogy milyen egy zenekart menedzselni.

Arról beszélt, hogy a játékban minden, egy igazi banda életében fontos mérföldkő benne van, és ugyanazokkal a nehézségekkel kell szembenézni, mint egy úton lévő zenekarnak.

Ahogy a játékosok haladnak előre a táblán, különböző koncerthelyszínekre érkeznek, amelyek fontosak voltak a Queen karrierjében. A magyar rajongók pedig annak is örülhetnek, hogy

a Queen 1986-os, Népstadionbeli koncertje is szerepel az állomások között.

(A videóban a 10. perchez érdemes tekerni, ha valaki kíváncsi arra, hogyan ejti ki Brian May a Népstadion nevét.)

A játékban egyébként minden mező a Queenhez kapcsolódik, ahogy a "kind of magic" nevet kapó szerencsekártyák és a bábuk is.

Brian May láthatóan nagyon élvezi a Queen Monopolyt, amelyen másfél évig dolgozott a zenekar, és amelynek munkálatait a gitáros egy album készítéséhez hasonlította. A játék egyébként június 23-ától kapható a zenekar honlapján.