Két premierje is volt a hétvégén a Madách Színház új darabjának, a Szerelmes Shakespeare-nek, amelyben Tompos Kátya és Petrik Andrea játssza a női főszereplőt, Violát. Az előadás alatt a színésznőknek rengetegszer át kell öltöznie korhű ruhákba.

A Bors azt írja, hogy a darabban az átöltözés is olyan, mint egy megkoreografált jelenet, hiszen minden mozdulatnak a helyén kell lennie ahhoz, hogy időben visszatérhessen Tompos Kátya vagy váltótársa, Petrik Andrea a színpadra. A színésznőknek ráadásul a legkülönfélébb jelmezeket kell felvennie, még hálóruhában és férfi ruhában is megjelennek a darabban.

Ezért a jelmeztervezőnek, Rományi Nórának olyan öltözékeket kellett kitalálnia, amelyeket nagyon könnyű le- és felvenni, de az átöltözések így is plusz terhet rónak a színésznőkre. 

Lakatos Márk stylist szerint annyiszor át kell öltözniük a darabban, ami még egy profi modellnek is sok lenne. Ráadásul Viola a női főszereplője a Szerelmes Shakespeare-nek, tehát a színásznőknek korántsem csak vonulniuk kell a kosztümökben.

A darabhoz egyébként körülbelül 450 jelmezt kellett varrni, ezekhez jöttek még a cipők, csizmák és a kalapok. 

A Szerelmes Shakespeare színpadi verzióját Marc Norman és Tom Stoppard forgatókönyve alapján Lee Hall írta, a magyar fordítást pedig Szabó T. Anna készítette. Will szerepében Nagy Sándor és Solti Ádám látható.