Ilyet még nem láttunk Magyarországon

Linkin Park
BURBANK, CA - MAY 22: (L-R) Brad Delson, Mike Shinoda and Chester Bennington of Linkin Park perform on stage at the iHeartRadio Album Release Party presented by State Farm at the iHeartRadio Theater Los Angeles on May 22, 2017 in Burbank, California. Rich Fury/Getty Images for iHeartMedia/AFP
Vágólapra másolva!
Nagyon bekezd az első nappal a jubileumi, 25. VOLT Fesztivál. A nap - és gyakorlatilag az egész fesztivál - headlinere a Linkin Park, akik most először lépnek fel Magyarországon. Az amerikai nu metal bandára pedig az idei egyetlen Subscribe-koncerttel lehet majd melegíteni.
Vágólapra másolva!

A Telekom Nagyszínpadon kedden a Linkin Park lesz az egyetlen fellépő, de az OTP Junior - Petőfi Rádió Nagyszínpadhoz már korábban is érdemes lesz kilátogatni. A programot 17:30-kor a Nagy-Szín-Pad! verseny 2017-es győztese, a Lóci Játszik nyitja. Az együttes alternatív, popos zenéje ugyan eléggé kilóg a többi, keddi nagyszínpados fellépő, azaz a Link Park, a Subscribe, és a Brains triójából, de attól nem kell tartani, hogy Csorba Lóci és zenekara ne teremtene jó hangulatot, hiszen nem véletlenül szavazta meg őket legjobbnak a Nagy-Szín-Pad! közönsége.

A Lóci Játszik még csak hároméves zenekar, idén januárban adták ki a második albumukat, de igen gyorsan gyarapítják rajongótáborukat. A korábban esküvőkön zenélő Csorba Lócira és zenéjére a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film kapcsán figyelhettünk fel, idén pedig zenekarával megkapta az év felfedezettjének járó Fonogram-díjat is. A Nagy-Szín-Pad! elindulása előtt még arról beszélt, hogy a zenekar „egy nagy álom beteljesülésének a küszöbének a lehetőségének a kapujában” áll, ma pedig már teljesül is ez az álom. Lóciék ráadásul

jótékonysági akcióval is összekötik a nyereményként kapott nagyszínpados fellépéseket:

egy felfújható krokodillal járják a fesztiválokat, amelyet a Halott Pénztől Pinkig mindenkivel szeretnének aláíratni, akivel találkoznak, hogy azután elárverezhessék.

A Lóci Játszikot a Subscribe követi a Petőfi Rádió Nagyszínpadon, ami már azért is örömteli, mert a metálzenekar 2015-ben állt utoljára színpadra a saját számaival. A zenekar azt írta a Facebook-oldalán, hogy nem tudtak nemet mondani a fesztivál felkérésére, hogy játszanak a Linkin Park előtt, és idén erre az egy fellépésre koncentrálnak. A zenekar 1999-ben alakult, és 2000 óta zenélnek Subscribe néven. Eddig öt albumot adtak ki, és utoljára 2014-ben jelentkeztek egy kifejezetten sikeres lemezzel, a This Moment Will Soon Be Gone-nal. 2015 elején viszont bejelentették, hogy bizonytalan időre felfüggesztik működésüket. Óriási meglepetés és öröm volt a rajongóknak, mikor márciusban kiderült, hogy újra színpadra áll a zenekar, és úgy tűnik, a szünetnek hamarosan vége szakad, ugyanis a zenekar jövőbeli tervekről is beszélt, bár ezekről részleteket nem árultak el.

A Subscribe után, a tervek szerint 21 órakor kezd a Telekom Nagyszínpadon a kétezres évek elejének egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Linkin Park, amely az idei VOLT Fesztivál legnagyobb húzóneve. A Linkin Park fellépése különösen nagy ünnep a rajongóknak, hiszen az amerikai nu metal banda

még soha nem játszott Magyarországon, és új lemezzel is jelentkezett 2017-ben.

Bár azért ez utóbbi nem minden rajongónak okozott örömöt: a zenekar hetedik nagylemezeként májusban megjelent, popos hangzású One More Light ugyanis inkább elégedetlenséget váltott ki.

Azért attól valószínűleg nem kell tartani, hogy ne éreznék jól magukat a rajongók a várva várt koncerten, amely persze nem csak a Linkin Park-fanoknak ajánlott. Habár sok rocker húzta a száját a Linkin Park népszerűsége, illetve a rapet a rockkal és a metállal ötvöző zenéje miatt 2000 környékén, az tagadhatatlan, hogy a Hybrid Theory album az In The End-del, illetve a Meteora a Numb-bal meghatározó zenéje volt a korszaknak. Reméljük, hogy Chester Benningtonék inkább ebből a korszakból válogatnak majd a koncerten, még akkor is, ha a frontember korábban azt üzente a kommercializálódást a szemükre vető rajongóknak, hogy ideje nekik is továbblépniük végre a 2000-ben megjelent Hybrid Theory-n.

A Linkin Park után jó levezetésnek ígérkezik a Brains koncertje: a zenekar 23 órakor kezd a Petőfi Rádió Nagyszínpadon. A deszkás punkból a drum and bass-t a hangszeres zenével vegyítő hangzásig eljutó zenekar nemrég jelentkezett új lemezzel, Keep Burning címen, amelyről az egyik dal az Origón debütált. Az esti koncertre jó kedvcsináló, hogy a zenekar frontembere, MC Colombo szerint az album címe arra utal, hogy a zenekar minden eddiginél nagyobb lángon ég.

De akit nem érdekel a nagyszínpados zúzás, annak sem kell csüggednie, mert kifejezetten erős és

műfajilag sokszínű lesz a magyar zenei felhozatal kedden.

Mi most az énekes-dalszerzőket emelnénk ki, ugyanis a Sziget Teraszon egy másik Nagy-Szín-Pad!-os versenyzővel, Petruskával és gitárjával találkozhatunk, illetve a sokszor Csorba Lócival is összehasonlított Szabó Benedek is fellép majd a Galaxisokkal koraeste a Sopron Színpadon.