André Rieu ma visszatér Budapestre

2017.06.16. 10:34

A világhírű holland hegedűművész, André Rieu Argentína, Ausztrália, Új-Zéland, Nagy-Britannia és Németország után Budapesten lép fel 2017. június 16-án a Budapest Arénában. 

André RieuForrás:Marcel van Hoorn

Az érzelmek a legfontosabb dolgok a világon!- mondta André Rieu. - Életünk fontos döntéseit a szívünkkel kellene meghoznunk, és nem a fejünkkel. Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogyan döntöm el, milyen zenét játsszak - ez tisztán megérzés. Szeretem Johann Strauss-t, de Andrew Lloyd Webber és Bruce Springsteen zenéje ugyanúgy lázba hoz. Nem szabadna magunkat kategóriákkal és határokkal visszafogni - nem csupán zenében, hanem az életünkben úgy általában."

Ezzel a hitvallással André Rieu pillanatnyilag 40 millió eladott albummal, 600 ezer rajongóval és a legnagyobb magántulajdonú zenekarral büszkélkedhet a világon, és korunk „keringőkirályaként", a mai Johann Straussként emlegetik. 1994 óta utazik a világban zenekarával. Azóta több mint 10 milliós hallgatóság előtt lépett színpadra 36 országban, köztük Ausztráliában, Brazíliában, Dél-Afrikában, Kínában, az USA-ban és szerte Európában. A legismertebb filmzenék, musicalek, operák, rock- és popdalok, valamint természetesen keringők szerepelnek repertoárján. Eddigi legnagyobb koncertjét Melbourne-ben 38 ezer rajongó előtt adta.

André Rieu rekordokat ért el a lemezfelvételek terén is: albumai bejutottak a Top3-ba Nagy-Britannia slágerlistáin, és eddig nem kevesebb mint 30 Nr.1-albumot rögzített maastrichti stúdiójában. 2015-ös, maastrichti szabadtéri koncertjének felvétele egy nap alatt meghaladta az 1 millió angol fontos bevételt, amivel megdöntötte a One Direction eladási rekordját. André Rieu-t több mint 2 millióan követik a Facebookon, Youtube-ra feltöltött videói pedig meghaladják a 300 milliós nézettséget. Magánéletében a hegedűművész már több mint 40 éve él házasságban feleségével, Marjorie-val, két fia és öt unokája van.

Budapesti koncertjével kapcsolatban azt ígéri, hogy az egyszerre lesz romantikus és humoros.

KAPCSOLÓDÓ CIKK