Prince 2001-ben meghalt édesapjának, John L. Nelsonnak új dala jelenik meg csütörtökön az Egyesült Államokban, a dzsessz-zongorista 101. születésnapjának alkalmából.

Prince 2011-benForrás: AFP/Bertrand Guay

Sharon Nelson, Prince féltestvére elmondta ezzel kapcsolatban, hogy a Heart of Mine című dal szerepelni fog a Don't Play With Love, The John L. Nelson Project című albumon, amely október 27-én fog megjelenni.

"Elérhetővé tesszük zenéjét a világ számára, hogy mindenki hallhassa. Bármit írtak is édesapánkról, ő egy szerető, gondoskodó, keményen dolgozó apa volt, egy termékeny dzsesszzenész, akit inkább úgy ismertek, mint a zenészgéniusz testvérem, Prince édesapját" - írta közleményében Sharon Nelson.

John Nelson, aki Prince Rogers művésznéven lépett fel, majd megalakította a Prince Rogers Triót, közösen szerezte fiával a Purple Rain című albumon szereplő Computer Blue című számot. 2001-ben, 85 évesen halt meg.

Az új albumot Sharon Nelson állította össze januárban a Paisley Park-i stúdióban apja zenei hagyatékából. "Édesapánk számos dalt írt és szerzett, amelyekről egészen eddig nem készült felvétel. Ő volt Prince zenei ihletője, és ez a projekt nagyon különleges, mivel a Paisley Parkban vettük fel" - írta.

Az albumot Sharon Nelson cége, a Maken It Music adja ki. Egy amerikai bíró a közelmúltban úgy döntött, hogy Prince hat testvére, féltestvére a jogos örököse a múlt év áprilisában fájdalomcsillapító-túladagolásban meghalt világhírű, ikonikus zenésznek.