Százhetvenezer embert várnak az idei Balaton Soundra

2016. 07. 09., Balaton, Balaton Sound, fesztivál, Party, Telekom, Zamárdi 2016. 07. 09. Balaton Balaton Sound Party Telekom Zamárdi fesztivál
Vágólapra másolva!
Mintegy 170 ezer látogatót várnak a vasárnap záruló Balaton Soundra Zamárdiba - tájékoztatta a rendezvény fesztiváligazgatója a szerdai nyitás előtti sajtóbejáráson az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Fülöp Zoltán kiemelte: csaknem húsz helyszínen több mint háromszáz fellépő - köztük mintegy száz nemzetközi sztár - ad koncertet az elektronikus zenei fesztivál öt napja alatt. Hozzátette:

a világ legjobb húsz DJ-je közül hetet sikerült elhozni a Balaton Soundra.

Lobenwein Norbert főszervező hangsúlyozta, hogy azokban a műfajokban, ahol a Balaton Sound etalonnak számít, a legnagyobb fellépőket hozzák el Magyarországra.

Kygo most először lép fel hazánkban, pótolja tavaly elmaradt koncertjét Robin Schulz,

de Tiesto, Hardwell vagy Armin van Buuren neve is ismerősen cseng a műfajt kedvelők számára.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az idei Balaton Soundon kiemelten ügyelnek a szervezők a biztonságra. Fülöp Zoltán elmondta: csaknem ezerfős biztonsági személyzet dolgozik a fesztivál öt napja alatt, a környező utcákban a behajtást és a parkolást is megtiltották. A fesztivál területét a biztonsági szolgálat lezárta, a beléptetésnél pedig a karszalaghoz arcképes igazolványt rendelnek, az adatbázis össze van kötve a rendvédelmi szervek adatbázisával, így ki tudják szűrni a körözött személyeket.

A szórakozók biztonságát szolgálja egy egészségügyi bázis is, ahol százötven fős személyzet dolgozik több esetkocsival.

Együttműködnek a siófoki kórházzal is, ahol külön részleggel készülnek az ilyenkor előforduló fesztiválbalesetek ellátására - mondta a fesztiváligazgató.

A zamárdi szabadstrand 25 hektáros területén csaknem 3 ezer négyzetméternyi színpadfelület épült fel, amelyek közül a legnagyobb a 140 tonnás, 20 méter magas, 1200 négyzetméteres nagyszínpad. A mintegy 6 ezer négyzetméteres Party Arénában tizenkétezer ember is bulizhat egyszerre.

Megújult külsővel várja a szórakozókat a Jäger Aréna is, ahol a legtöbb magyar fellépő lesz hallható, például a Halott Pénz és a Wellhello is itt lép fel.

Újdonság idén az Elrow partisorozata, amely Ibiza, Madrid, London, Amszterdam és a Tomorrowland fesztivál után a Balaton Soundon a vízen kialakított stégen és a vízparton is a hippikorszak dekorációjával, gólyalábasokkal, artistákkal várja a közönséget.