Drogfüggő énekese miatt van bajban a magyar gitáros világhírű zenekara

River City Rockfest AT&amp T Center Arts Culture and Entertainment Celebrities Entertainment Group FESTIVAL Gulf Coast States Metal MUSIC Musician Performance River City Rockfest ROCK AND ROLL San Antonio Texas USA SQUARE FORMAT
Ivan Moody (L) Zoltan Bathory with Five Finger Death Punch perform during River City Rockfest at the AT&T Center on May 24, 2014 in San Antonio, Texas. (Photo by Manuel Nauta/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Báthory Zoltán metálzenekara, a Five Finger Death Punch nyári turnéja közepén került krízishelyzetbe. Az énekes, Ivan Moody drogproblémai miatt váratlanul otthagyta a zenekart. Most a Facebookon magyarázta el helyzetét a rajongóknak.
Vágólapra másolva!

Egy hónap telt el azóta, hogy Ivan Moody a hollandiai Tilburgben a koncert közepén, a színpadon fenyegetőzött azzal, hogy elhagyja a zenekart.

- mondta az énekes a Billboard beszámolója szerint. Ivan Moody nem most lengette be először, hogy lelép, de ezúttal úgy tűnik, tényleg komoly a baj. A zenekar ugyan tisztázta a dolgot, és már nincs Moody távozásáról szó, viszont

kénytelenek voltak másik énekessel helyettesíteni, mert drogproblémái miatt nem tud fellépni.

A Bad Wolves-ból Tommy Vext érkezett a helyére, aki már több koncerten is túl van a zenekarral.

Ivan Moody most a Five Finger Death Punch Facebook-oldalán kért elnézést a zenekar 4,5 millió követőjétől, amiért kihagyta a legutóbbi európai koncerteket, és az is kiderült, hogy elvonón van.

A posztban azt írja, hogy el sem tudná képezlni az életét a zenekar nélkül, és 100 százalékig elkötelezett abban, hogy visszatérjen. Az is kiderült, hogy augusztus 19-én, az illinois-i Springfieldben már színpadra akar állni, és folytatná a turnézást. Ivan Moody Tommy Vextnek is köszönetet mondott a helyettesítésért, illetve társainak a támogatásért.

Ivan Moody és Báthory Zoltán Forrás: NurPhoto/Manuel Nauta/NurPhoto/Manuel Nauta

- ígérte az énekes. Arról is írt, hogy kemény éve volt, de a rajongóktnak nagyon sokat köszönhet, amiért mellette állnak. A poszt alatti hozzászólásokban tényleg többségben vannak a támogató üzenetek, de azért jócskán vannak olyanok is, akik dühösek az énekesre az elszúrt koncertek miatt.

A heavy metalt thrash elemekkel ötvöző amerikai zenekart a magyar gitáros,

Báthory Zoltán alapította 2005-ben.

Báthory 1995-ben költözött az USA-ba, ahol először dizájnerként dolgozott, majd létrehozta a Five Finger Death Punch-ot, amely egy kung-fu filmről kapta a nevét. A zenekar hamar népszerű lett a tengerentúlon, majd Európában is. Rendszeres fellépői a rockfesztiváloknak, és albumeladásaik alapján a legsikeresebb heavy metal bandák között vannak.