Élik az életüket

2017.07.19. 19:44

Egy hónapos nyári vetítéssorozatot indít az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Jelenet az Őrült boldogság című filmbőlForrás: Origo

Az Élik az életüket - Női nézőpontok című, július 6-ától induló válogatásbantizenkilenc új és korábban már vetített filmet tűz műsorra a filmszínház.Olyan alkotások közül válogattak, amelyeket a „női szál” fűz egybe, vagyis főhőseik változatos női karakterek, akikre rácsodálkozhatnak, akikért izgulhatnak, és akikben magukra ismerhetnek a nézők.

Jelenet a Határidős szerelembőlForrás: Origo

A filmeket négy téma köré csoportosították. Egy részükben az apákhoz, a családhoz, a hagyományhoz fűződő ellentmondásos viszony dominál (Toni Erdmann, Határidős esküvő, Elválaszthatatlanok, Amy, Őrült boldogság). A második részben valamilyen titok, gyakran múltbeli rejtély mozgatja a történetet (A kertész titka, A stylist, Julieta, Én és a mostohám, A Bigger Splash, A remény receptje).

Részlet az ElválaszthatatlanokbólForrás: Origo

A harmadik válogatás pedig olyan nőkről szól, akiknek sorsába beleszólt a történelem (Menedék, Ártatlanok, Egy német sors, Jackie). Végül a filmek egy csoportja a szerelem és erotika témáját variálja izgalmasan (A szobalány, Az utolsó tangónk, A szerelem története, Őrült szerelem).

A vetítések időpontjait az Uránia Nemzeti Filmszínház oldalán lehet megtalálni.