Megnyílt a Hungarikum Élményház

2017.07.22. 13:57

A Vörösmarty téren, impozáns környezetben, július 21-én megnyitott Hungarikum Élményház célja, hogy a vendégek minden érzékszervükkel megtapasztalhassák a magyar különlegességeket.

A Hungarikum Élményház a megnyitó napjánFotó: Polyák Attila - Origo

A Hungarikum Élményházban az érdeklődőkkel a legmodernebb technikára épülő, interaktív kiállítás formájában ismertetik meg Magyarország évezredes értékeit. A kiterjesztett valóság segítségével a látogatóknak lehetőségük nyílik kipróbálni a magyar felfedezők találmányait, hidrogénbombával áttörni a falat, huszárokat kiszabadítani és festményeket életre kelteni ugyanúgy, mint digitális panorámával barangolni az ország tájain és szelfizni a háromdimenziós Kossuth Lajossal. A gasztronómiai élvezetek jegyében pedig elmaradhatatlanok a jellegzetesen magyar finomságok: a vendégek megtapasztalhatják, milyen az, amikor még a kerítés is kolbászból van. A kiállítás kreatív művészek, informatikusok és történészek együttműködésében jött létre. 

A kiállítás interaktív módon mutatja be a magyar jellegzetességeket.Fotó: Polyák Attila - Origo

Délutánonként pedig külföldi nézőket vár az Élményház, hogy a nézők ízelítőt kaphassanak a magyar humorból a Pódiumszínpadon. Az angol nyelvű (ön)ironikus színházi show betekintést enged egy XXI. századi magyar család hétköznapi életébe. Az előadás során nemcsak az ő személyes történetüket ismerhetjük meg, hanem a magyar gasztronómia, történelem, irodalom, szokások színes palettáját is.

Hungarikum Élményházban a kiállítás mellett előadásokkal is várják a közönséget.Fotó: Polyák Attila - Origo

Esténként operett, cigányzene, népzene, jazz, swing, musicalek, különleges koncertek szerepelnek a műsoron. A közönség találkozhat az improvizációs jazz koronázatlan királyával, Szakcsi Lakatos Bélával, Szűcs Gabival és Szirtes Edina Mókussal, az operettjátszás elhivatott képviselői közül Kalocsai Zsuzsával és Peller Károllyal, a musical és swing világából Náray Erikával és Farkas Gábor Gábriellel, a cigány folklórt dzsezzel, swinggel újragondoló Canarróval, a Szilvási Gypsy Banddal és a Jávor Pál Nemzeti Czigányzenekarral, valamint a magyar zenei élet további kiválóságaival.

A Hungarikum Élményház kiállítása művészek, informatikusok és történészek együttgondolkodásából született.Fotó: Polyák Attila - Origo