Szokatlan helyszínen, a Kincsem Parkban rendezik meg idén először a Rockfesztivál Budapestet szeptember 8-án és 9-én. A fellépők között van a Karthago, a Skorpió, a P. Mobil, a Piramis és a Beatrice is.

Necz István főszervező a fesztivál keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a két nap alatt mintegy húsz előadó lép fel két nagy sátorban, a látógatókat pedig rockcirkusszal és lóversennyel is várják. Szeptember 8-án pénteken, a Rockfesztivál Budapest első napján pedig motoros felvonulást tartanak a belváros és a Kincsem Park között.

Kalapács József azt mondta, hogy mivel a hazai rock évtizedek óta kiszorult a Hajógyári-szigetről a külföldi fellépőkhöz képest, örömteli, hogy egy olyan rendezvény szerveződik, amely éppen erre a műfajra és magyar képviselőire koncentrál.

Závodi János gitáros az MTI-nek arról beszélt, hogy jól megfér egymás mellett a Piramis zenekar a három eredeti taggal, Gallai Péterrel, Köves Miklóssal és vele, valamint a Piramis évek formáció, amelyben Révész Sándorral ketten szerepelnek fiatal zenészekkel kiegészülve.