A hazai- és világsztár felhozatal már ismert, most azonban egy egész sor izgalmas újdonsággal rukkoltak elő a szervezők a kevesebb mint egy hónap múlva kezdődő STRAND Fesztiválra. Lesz kertmozi, tábortűz, Nagy STRAND Kaland, izgalmas előadások és beszélgetések, vándor vurstli, vidámpark, új koncertszínpad és még sok minden más.

#HelloHungary Terasz

Új helyszín a STRAND-on a #HelloHungary Terasz, ahol 4 napon át egymást váltják a jobbnál-jobb zenekakrok és DJ-k. Itt lesz a ByeAlex és a Slepp, a Random Trip, a Bagossy Brothers Company, a Cimbaliband, Szalonna és Bandája, a Jetlag, a Solwave és még sokan mások.

Diákhitel Kávézó

A Diákhitel Kávézó idén is az egyik legfontosabb csevegős helyszín a STRAND-on, tartalmas beszélgetések várják a fesztiválozókat. Minden nap délben jógával indul a nap, majd bemelegítőként az Open Kvíz várja a STRAND-olókat.

Nagy STRAND Kaland

A STRAND-osok várják azoknak a baráti társaságoknak a jelentkezését, akiknek van kedvük 4 napon át naponta 1-1 nagy kalandhoz. Az első napon a STRAND helyszínén és környékén a kincskereső játék keretében összesen 1000 db sorszámozott, vonalkódos strandlabdát kell összegyűjteni, amelyek pontra és értékes-izgalmas nyereményekre válthatók.Másnap a legtehetségesebb tutajépítők remekelhetnek, pénteken fel kell fedezni a STRAND-ot és környékét, a zárónapon pedig Ki-mit-tud?-jellegű bemutatkozási lehetőséget kap mindenki. Az értékes napi nyeremények mellett azok, akik 4 napon át játszanak, 2018-as STRAND VIP-bérletet kaphatnak, balatoni szállással.

STRAND tábortűz

Új helyszín a STRAND-on a tábortűz, ahol az esti órákban naponta 4-4 önként vállalkozó varázsolhatja el alkalmi közönségét.

Fotó: Mudra László - Origo

STRAND kertmozi

A békebeli fesztiválok hangulatát idézi a STRAND kertmozi, ahol minden este 11 után 2-2 magyar filmet mutatnak be. Ehhez kapcsolódóan van egy játék is: csatlakozni lehet az M2 Petőfi Stábjához, és bejutási lehetőséget lehet nyerni a fesztiválra egy saját STRAND Híradóval, amelyet elsőként csak a STRAND moziban a fesztivál közönsége láthat.

Vándor Vurstli

A vásári mutatványok és szemfényvesztések utazó parádéja, a Karzat Színház utazó játékparkja, a Vándor Vurstli, a STRAND Fesztivál meghívására első alkalommal ver sátrat a Balaton partján. Aki a kapun belép, a múlt század fordulójának vidám városligeti forgatagában találja magát, ahol a vásári szórakoztatás és szemfényvesztés számtalan csodája várja majd. Felsorakozik számos célba dobó, lövő és találó játékszerkezet, szerencse és jövendőmondó gépek, érdemes az összeset kipróbálni.

M2 Petőfi TV – 4 nap STRAND

A STRAND társházigazdájaként a Petőfi Rádió négy napon át kíséri figyelemmel a fesztivál minden percét, az M2 Petőfi TV pedig élőben jelentkezik minden este a helyszínről, és megmutatja a kihagyhatatlan pillanatokat.

Petőfi Pont

Itt napközben a Petőfi Rádió és TV műsorvezetőinek és kedvenc előadóitoknak legkedvesebb Arany János verseit lehet megismerni az Arany emlékévnek köszönhetően. A közmédia ifjúsági-tini sorozata különleges meglepetéssel készül, ugyanis a Holnap Tali csapata egy zenés produkcióvá duzzasztotta Arany János Mindvégig című versét, amit meg is lehet hallgatni a fesztiválon. Esténként Peter Sharp, a Petőfi Rádió rezidens DJ-je zenél.

Fotó: Mudra László - Origo

Reggeli torna

Minden nap reggeli tornával indítják a napot a STRAND-on – délben... A mozgás mellett persze fontos a reggeli is: mindenki, aki részt vesz a tornában,

egy pohár kakaót kap ajándékba.

A Balaton 500x

Azok sem fognak unatkozni, akik alkotni szeretnek. Kortárs művészek érkeznek a STRAND-ra, akikkel közösen a tervek szerint 4 nap alatt 500 alkotás születik majd. A STRAND-olók tetszés szerint választhatnak balatonos színezők közül, elkészíthetik a saját Balatonjukat. A helyszínen és a STRAND honlapján a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen tárlat az elkészült művekből.

Jokó a STRANDon!

A Telekom VOLT Fesztivál házigazdájaként elhíresült DJ-legenda ezúttal Zamárdit hódítja meg. Aki ott volt már bármelyik buliján, annak nem kell többet mondani róla, aki nem, az most ki ne hagyja!

Részletes program a fellépőkkel a hivatalos honlapon, kedvezményes jegyek augusztus 1-ig kaphatóak.