Nézze meg a Duna Aréna fotópályázat nyertes képeit!

Duna Aréna fotópályázat
Vágólapra másolva!
Kihirdették a nyerteseit a Duna Aréna fotópályázatnak, melyet a központ építését is irányító Fürjes Balázs kormánybiztos és a Magyar Művészeti Akadémia hirdetett meg. A neves szakemberekből álló zsűri két első, három második és három harmadik helyezést szavazott meg a 86 pályázó részvételével lezajlott fotópályázaton.
Vágólapra másolva!

- Ahogy azt a tervezők megálmodták, a Duna színvilága, ereje, titokzatos némasága visszaköszön az épület látványában, és öröm volt ezt a képeken is látni - mondta az eredményhirdetésen Szabó Tünde.

Kattintson a nyertes képekért! Forrás: Majoros Máté

A sportért felelős államtitkár szerint büszkén mondhatjuk, hogy a Duna Aréna a magyar sportolók eredményeihez méltó helyszín.

250 ezer forintot ért az első hely

Az érdeklődők a pályázat weboldalán regisztrálhatták jelentkezésüket, majd ide töltötték fel pályaműveiket.

Az első helyezettek 250 ezer, a másodikak 200 ezer, míg a harmadikak 150 ezer forint pénzdíjban részesültek.

A zsűri döntésének értelmében az első helyen Palkó György és Radisics Milán, a másodikon Majoros Máté, Sárosi Istvánné és Szabó Katalin végzett, a harmadik díjat pedig Bojtor Bálint, Horváth László és Järger Zsolt kapták.

- Nagyon élveztem a munkát a zsűriben, úgy érzem, hogy minden zsűritag egyfajta jutalomjátékként élte meg ezt a feladatot, és hallatlanul izgalmas volt ezt a több száz képet végignézni - mondta beszédében Fürjes Balázs.

Egy hét múlva újra világverseny

A múlt héten zárult budapesti vizes világbajnokság főhelyszíneként debütáló Duna Arénában a következő világeseményre alig egy hetet kell várni.

A zsűri két első, három második és három hamradik helyezetet hirdetett Forrás: Szabó Katalin

Augusztus 7. és 20. között ugyanis itt tartják majd a FINA masters világbajnokságot,

amelyen több mint tízezer szenior korú versenyző, korábbi világ- és olimpiai bajnok vesz majd részt.