Akár hajóval is utazhatunk a Szigetre

Épül a Sziget Fesztivál, drón, SZIGET2017
Vágólapra másolva!
Rendkívüli hajójáratot és a fesztiválozók be- és kiköltözését megkönnyítő buszokat indít a BKK.
Vágólapra másolva!

A hajóról

Augusztus 9. és 15. között

rendkívüli hajójárat közlekedik negyedóránként

a Jászai Mari tér (Margit híd) és az Óbudai-sziget között. A hajókon CITYPASS karszalaggal, vagy a BKK díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel utazhatnak. A rendkívüli hajójáratra a Jászai Mari téren a 8-as kikötőnél, az Óbudai-szigeten a D12-es hajó kikötőjében lehet felszállni.

Busz a reptértől a Szigetig és vissza

A Sziget–Repülőtér transzferjárat augusztus 7. és 11. között, azaz a beköltözés napjain a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es terminálja és a Sziget (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekedik. A buszok 8:35 és 0:45 között közlekedik, 30 percenként.

A különjárattal csak az Óbudai-sziget felé lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem visz utasokat. A járat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, ennek hiányában a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe. Az előre megváltott CityPASS karszalagok a repülőtér 2B termináljának érkezési oldalán, a BKK ügyfélközpontjában is átvehetők.

A kiköltözés napján, augusztus 16-án a Sziget–repülőtéri transzferjárat a Sziget (Óbudai-sziget) és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es terminálja között megállás nélkül közlekedik.
A buszjárat hajnali 3 és 14 óra között jár, a hajnali órákban 10, reggel és délelőtt 15, majd később 20 percenként. A különjárattal csak a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér felé lehet utazni, az autóbusz a Sziget felé nem visz utasokat, és ugyancsak karszalaggal vehető igénybe.

Így lehet eljutni a Szigetre Forrás: BKK

A menetrend is változik

A D11-es és a D12-es hajójáratra a Sziget Fesztivál ideje alatt a 10-es számú kikötőben lehet felszállni. A BKK D12-es, menetrend szerinti hajójárata a fesztivál ideje alatt nem áll meg az Óbudai-sziget kikötőnél.

A fesztivál ideje alatt a 226-os busz nem tér be az Óbudai-szigetre, az Árpád híd M és Aquincum H között közlekedik, a Bogdáni út megállóhelytől a Szentendrei úton haladva, az érintett megállóhelyeken megállva. A buszjárat ebben az időszakban nem áll meg az Óbudai-szigeten lévő megállóhelyen.

Utakat is lezárnak a Sziget idejére

Augusztus 4., 12 órától augusztus 18. 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

Ugyanezen időszakban tilos megállni

  • a III. kerületi Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
  • a Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
  • a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
  • a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út út között;
  • a Leányfalu utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca között;
  • az Óbudai rakpart mindkét oldalán a Mozaik utca és a Szépvölgyi út között;
  • az Ángel Sanz Briz út Auchan áruházi behajtó és a Mozaik utca közötti szakaszának mindkét oldalán;
  • és az Auchan átkötő úton, azaz a körforgalom keleti oldalán található öbölben a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között.
Ennyibe kerül a CITYPASS karszalag Forrás: BKK

Az Ángel Sanz Briz út K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt nem lehet majd megállni.

A Szentendrei út–Reményi Ede út–Ángel Sanz Briz út–Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 9-étől (szerdától) 17-ig (csütörtökig) minden nap déli 12 és este 22 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.