Prince emléke előtt tisztelegnek egy új lila árnyalattal a néhai zenész hagyatékának kezelői és a neves Pantone Intézet, amelynek egyik fő tevékenysége, hogy meghatározza az új szezonok trendszíneit.

Prince 2011. augusztus 9-én, a Sziget fesztivál nulladik napján.Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az új színárnyalat a Love Symbol #2 nevet kapta, amely egyszerre utal arra a szimbólumra, amelyet Prince egy ideig fellépő névként használt, valamint arra a lila színű Yamaha zongorára, amelyet külön neki készítettek - írta a The Guardian című brit napilap internetes kiadása.

A színválasztást azonban más is indokolja: karrierje során Prince neve más szempontból is összefonódott a lila színnel, egyebek között a világsztárságát bebetonozó 1984-es Purple Rain című album, valamint az azonos című film révén.

"Megtiszteltetés volt számunkra, hogy részt vehettünk a Love Symbol #2, a Prince emlékének szentelt lila árnyalat megalkotásában" - hangsúlyozta egy közleményben Laurie Pressman, a Pantone Intézet alelnöke.

Pályafutásának négy évtizede alatt Prince több mint 100 millió albumot adott el világszerte, dalai rendszeresen kerültek a slágerlisták élére. 1977-ben kötött szerződést a Warner Bros kiadóval, amellyel pályafutásának legsikeresebb albumait, köztük a Purple Rain-t és a Sign o'the Times-t adta ki.
1993-ban az együttműködésük megszakadásával egyidejűleg Prince megváltoztatta fellépő nevét egy (szavakkal kimondhatatlan) szimbólumra, és csak 2000-től kezdte magát ismét Prince-nek nevezni.

A legendás zenészt 2016 áprilisában Paisley Park-i otthonának liftjében találták holtan, mindössze 57 évesen.  A halottkémi jelentés szerint a fentanil, egy igen erős szintetikus fájdalomcsillapító véletlen túladagolása miatt veszítette el a zenei élet az egyik géniuszát.