Nem csak az idén első osztályos magyar gyerekeknek és szüleiknek nagy dolog 2017. szeptember 1-je: Albus Severus Potter, Harry Potter 11 éves fia is ma ült fel a King's Cross pályaudvaron a Roxfort Expresszre. 

Bizonyára sokakban hagyott mély nyomot az utolsó Harry Potter-regény epilógusa, amely 19 évvel Voldemort elpusztítása után játszódik. A Harry Potter és a Halál ereklyéi-nek végén Harry és felesége, Ginny Weasley immár szülőként látogat a King's Crossra, hogy feltegyék másodszülött fiukat, Albus Severust a varázslóiskolába tartó vonatra.  

Így nézett ki apa és fia búcsúzása a filmbenForrás: Wikimedia Commons

A legelszántabb rajongók a pontos dátumot is észben tartották: 2017. szeptember 1-je. Az Independent szerint pénteken több száz rajongót várnak a pályaudvarra, amelyet egyébként azóta már átalakítottak, így nem ugyanazon a helyen található a 9 és 3/4-ik vágány, mint a könyv megírásakor. 

Természetesen maga J.K. Rowling is megemlékezett a Twitteren az évfordulóról.Ma van a nap, amikor Albus Severus Potter életében először felszáll a Roxfort Expresszre a King's Cross pályaudvaron - írta. 

Az írónő azt is hozzátette, hogy fura belegondolni, hogy Albus tulajdonképpen egy évig folyamatosan felszállt a vonatra a West Enden. Ezzel arra utalt, hogy a Potter-regények folytatásaként készített és Londonban tavaly bemutatott színdarab, a Harry Potter és az elátkozott gyermek pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol a hetedik kötetben elbúcsúztunk a szereplőktől.

J.K. Rowling a #19yearslater hashtaggel ellátva tette ki a tweetet, és ezt használják a rajongók is arra, hogy megosszák posztjaikat a nagy nap kapcsán. 

Délelőtt már ekkora tömeg gyűlt össze a fiktív vonat indulására várakozva a King's Crosson: 

A King's Cross Twitter-oldalán is felhívták a figyelmet az eseményre, és képeket is közzétettek a pályaudvarra érkező rajongókról. 

A jelenleg is játszott Harry Potter és az elátkozott gyermek stábja pedig egy Roxfort Expressz-alakú tortát is elfogyasztott 2017. szeptember 1-je megünnepléseként.