Régóta vártak erre a napra a Harry Potter-rajongók

Harry Potter és a halál erekyéi 2.
Harry Potter et les reliques de la mort Deuxieme partie Harry Potter and the deathly Hallows Part 2 2011 Real David Yates. COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros. / Heyday Films
Vágólapra másolva!
Nem csak az idén első osztályos magyar gyerekeknek és szüleiknek nagy dolog 2017. szeptember 1-je: Albus Severus Potter, Harry Potter 11 éves fia is ma ült fel a King's Cross pályaudvaron a Roxfort Expresszre. 
Vágólapra másolva!

Bizonyára sokakban hagyott mély nyomot az utolsó Harry Potter-regény epilógusa, amely 19 évvel Voldemort elpusztítása után játszódik. A Harry Potter és a Halál ereklyéi-nek végén Harry és felesége, Ginny Weasley immár szülőként látogat a King's Crossra, hogy feltegyék másodszülött fiukat, Albus Severust a varázslóiskolába tartó vonatra.

Így nézett ki apa és fia búcsúzása a filmben Forrás: Wikimedia Commons

A legelszántabb rajongók a pontos dátumot is észben tartották: 2017. szeptember 1-je. Az Independent szerint pénteken több száz rajongót várnak a pályaudvarra, amelyet egyébként azóta már átalakítottak, így nem ugyanazon a helyen található a 9 és 3/4-ik vágány, mint a könyv megírásakor.

Természetesen maga J.K. Rowling is megemlékezett a Twitteren az évfordulóról.

- írta.

Az írónő azt is hozzátette, hogy fura belegondolni, hogy Albus tulajdonképpen egy évig folyamatosan felszállt a vonatra a West Enden. Ezzel arra utalt, hogy a Potter-regények folytatásaként készített és Londonban tavaly bemutatott színdarab, a Harry Potter és az elátkozott gyermek pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol a hetedik kötetben elbúcsúztunk a szereplőktől.

J.K. Rowling a #19yearslater hashtaggel ellátva tette ki a tweetet, és ezt használják a rajongók is arra, hogy megosszák posztjaikat a nagy nap kapcsán.

Délelőtt már ekkora tömeg gyűlt össze a fiktív vonat indulására várakozva a King's Crosson:

A King's Cross Twitter-oldalán is felhívták a figyelmet az eseményre, és képeket is közzétettek a pályaudvarra érkező rajongókról.

A jelenleg is játszott Harry Potter és az elátkozott gyermek stábja pedig egy Roxfort Expressz-alakú tortát is elfogyasztott 2017. szeptember 1-je megünnepléseként.