Elbúcsúztatták Lorán Lenkét

2017.09.20. 19:32

A budapesti Szent István-bazilikában rótták le kegyeletüket a gyászolók a legendás komika előtt.

Lorán Lenke Jászai Mari-díjas színművész búcsúztatása a Szent István-bazilikábanForrás: MTI/Kovács Tamás

A Ripost beszámolója szerint Straub Dezső, a Vidám Színpad művészeti vezetője így emlékezett meg beszédében Lorán Lenkéről:

„Volt Lenkében valami utánozhatatlan, földöntúli ragyogás. Öt perc alatt a látványa, életöröme helyre rakott benne mindent. Ő volt a derűkirálynő, a szórakoztatás hercegnője. Csoda, hogy a műtétje óta eddig velünk volt, és szerencse, hogy fel tudtuk köszönteni a kilencvenedik születésnapján.

Straub Dezső Lorán Lenke búcsúztatásán a Szent István-bazilikábanForrás: MTI/Kovács Tamás

Földi bakancslistája tökéletes volt: család, szakmai sikerek, egészség az utolsó pillanatig. Roppant szórakoztató hely lett a mennyország, hogy odaköltözött. Csala Zsuzsával már biztos túl vannak a harmadik haknin.”

Csonka András színművész virágot tesz Lorán Lenke ravatalára.Forrás: MTI/Kovács Tamás

Csonka András a gyászszertartáson arról a mély kapcsolatról beszélt, amely kiskamasz kora óta fűzte őt a mindenki kedvencének számító színésznőhöz. Beszédének szövegét a szertartás után közösségi oldalán is megosztotta, itt teljes terjedelmében olvasható.

Lorán Lenkét a Vidám Színpad saját halottjának tekinti. Temetése, végakaratának megfelelően később, szűk családi körben lesz, a Bazilika urnatemetőjében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK