Jennifer Lopez egymillió dollárral támogatja Puerto Ricót

Jennifer Lopez
New York, 2017. szeptember 25. Jennifer Lopez amerikai énekesnő, színésznő az Andrew Cuomo, New York állam kormányzójával tartott támogatói rendezvényen, ahol beszámoltak a Puerto Ricót sújtó Maria hurrikán károsultjainak megsegítéséért tett erőfeszítéseikről New Yorkban 2017. szeptember 24-én, egy nappal az után, hogy az Egyesült államok társult államának északnyugati térségében több tízezer ember életét fenyegető gátszakadás történt az áradások miatt. Lopez korábban is adakozott a természeti katasztrófák áldozatai javára, a texasi partvidéken egy hónappal korábban végigsöprő Harvey hurrikán károsultjainak 25 ezer dollárt ajánlott fel. (MTI/AP/Michael Noble Jr.)
Vágólapra másolva!
Jennifer Lopez amerikai énekes- és színésznő egymillió dollárt (körülbelül 260 millió forintot) ajánlott fel Las Vegas-i show-jának bevételeiből a Maria nevű hurrikán által sújtott Puerto Rico lakosainak megsegítésére.
Vágólapra másolva!

A Puero Rico-i származású Jennifer Lopez egymillió dollárral támogatja Puerto Ricót. Lopez New York állam kormányzója, Andrew Cuomo társaságában jelentette be a felajánlást egy vasárnapi sajtótájékoztatón. A sajtótájékoztatón egyébként az is kiderült, hogy Puerto Rico szigetének támogatására New York állam többek között saját honlapján fogja közzétenni az adománygyűjtő pontok helyét és azon dolgok listáját, amelyre a rászorulóknak leginkább szükségük van.

Lopez elmondta, hogy a hurrikán tombolása óta

még nem sikerült a szigeten élő összes rokonával kapcsolatba lépnie.

Azt is mondta, hogy „a Puerto Ricó-iak amerikai állampolgárok és Puerto Ricónak most szüksége van a segítségünkre, mert a Maria hurrikán elpusztította a szigetünket”. Emellett kiderült, hogy kollégáival igyekeznek mozgósítani a kapcsolataikat a szórakoztatóiparban, valamint a sport- és az üzleti életben, hogy még több támogatást szerezzenek a rászorulóknak.

Jennifer Lopez a vasárnapi sajtótájékoztatón Forrás: MTI/AP/Michael Noble Jr.

Lopez szerint Rob Manfred, az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetője, valamint Hal Steinbrenner, a New York Yankees tulajdonosa is jelentős összeget készül adományozni. Lopeznek többek között azért vannak ilyen információi a sportos berkekből, mert egy ideje már a New York Yankees játékosával, Alex Rodriguezzel jár. De az is beszédes az énekesnő és a sport kapcsolatáról, hogy J-Lo még korábbi férjével, Marc Anthonyvel vásárolt tulajdonrészt a Miami Dolphins csapatából.

Maria hurrikán

A négyes fokozatú Maria hurrikán a múlt héten vonult át a karibi térségben. A trópusi ciklon Puerto Ricóra óránként 260 kilométeres széllel csapott le, több tucat települést elvágott a külvilágtól, fákat csavart ki gyökerestől. A városok ivóvíz, üzemanyag, áram- és telefonszolgáltatás nélkül maradtak.
Andrew Cuomo kormányzó szerint hosszú távon több milliárd dollárra lesz szükség a sziget talpra állításához, az összeget a szövetségi kormánynak kell biztosítania.

A múlt héten Shakira szólalt fel a közösségi médiában a Mexikói földrengés miatt. Shakira amúgy a UNICEF jószólgálati nagykövete is, éppen ezért buzdította a Twitteren követőit, hogy támogassák a UNICEF Mexikó támogatására létrehozott alapját. Azt írta: „nagyon szomorú vagyok a mexikói tragédia miatt. Ha segíteni akartok, látogassátok meg ezt az oldalt!”