Szívátültetésre vár az Eurovízió portugál győztese

Eurovízió 2017 Portugália Salvador Sobral
KIEV, UKRAINE - MAY 13: Singer Salvador Sobral, representing Portugal, performs the song 'Amar Pelos Dois' during the final of the 62nd Eurovision Song Contest at International Exhibition Centre (IEC) on May 13, 2017 in Kiev, Ukraine. (Photo by Michael Campanella/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Eurovíziós Dalfesztivál 2017-es győztese, a mezőnyből sallangmentes előadásával kiemelkedő Salvador Sobral intenzív osztályon vár szívdonorra.
Vágólapra másolva!

Az El Mundo szerint Salvador Sobral, aki Portugália első győzelmét szerezte meg májusban az Eurovíziós Dalfesztiválon minden látványos külsőséget nélkülöző, kizárólag a muzikalitás és a bensőséges érzelmek erejére épülő előadásával, múlt héten feküdt be egy lisszaboni kórházba, miután több koncertjét is lemondta, hogy a gyógyulására koncentrálhasson.

Salvador Sobral az Amar Pelos Dois-t énekli az Eurovíziós Dalfesztivál kievi döntőjén. 2017. május 13-án Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Michael Campanella

A 27 éves énekes Até já, azaz Hamarosan találkozunk címre keresztelt búcsúkoncertjén könnyekben tört ki a színpadon, miközben testvérével, Luisával - a dal szerzőjével - előadta az eurovíziós diadalt hozó Amar Pelos Dois című balladát.

Portugál lapok úgy értesültek, hogy Salvador Sobralnak azóta rosszabbodott az állapota, és

azonnal szívdonorra volna szüksége.

Családja a Correio da Manha című lap szerint úgy jellemezte a helyzetet, hogy az "versenyfutás az idővel".

Az énekes már korábban bejelentette, hogy szünetet kell tartania a pályáján az egészségi állapota miatt. "Nem titok többé, hogy törékeny az egészségem - fogalmazott egy YouTube-ra feltöltött videóban. - Sajnos eljött az ideje, hogy a testem a tudományra bízzam, és emiatt kivonjam magam a koncertezés és általánosságban, a zene világából."

Salvador Sobral egészségügyi problémáira akkor derült szélesebb körben fény, amikor a kezelései miatt nem tudott részt venni az eurovíziós show néhány próbáján - ekkor testvére, Luisa helyettesítette. Az énekes korábban arra törekedett, hogy titokban tartsa, milyen súlyos az állapota, de a verseny portugál nemzeti válogatója után sürgősen meg kellett operálni, így elkerülhetetlen volt, hogy napvilágot lássanak a betegségéről szóló hírek. A portugál dalválogató döntőjében Sobral annak ellenére állt színpadra, hogy

még lábadozott a műtétek után.

Így sikerült nyernie, sőt: a részvétel joga után nemzetközi győzelmet is kivívnia. Az első helyezés óta Salvador Sobralt

valóságos nemzeti hősnek tekintik

Portugáliában.