Őrült koncertekkel vár a Budapest Ritmo

Söndörgő zenekar
Söndörgő zenekar
Vágólapra másolva!
Huszonkilenc ország képviselteti magát a Budapest Ritmo zenei fesztiválon, ahol huszonnégy koncertet adnak a magyar és nemzetközi előadók. A karibi zenétől kezdve az electro és house-on át a folkig minden stílusban bulizhat a közönség, három napon keresztül a Szimplában és az Akvárium Klubban október 5. és 8. között. 
Vágólapra másolva!

A háromnapos fesztiválon összesen 29 ország vesz részt 24 koncerttel. A rendezvénysorozat a hagyományainak megfelelően igyekszik elsőként bemutatni a még ismeretlen magyar és külföldi előadókat.

Söndörgő zenekar Forrás: Budapesti Ritmo

A rendezvényen részt vesz a magyar hegedűvirtuóz, Lajkó Félix is aki egy lengyel népi-klasszikus vonósbandával, a VOŁOSI-val ad koncertet. Majd a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band hangolja össze a délszláv tamburzenét a holland dallamokkal. Az Ando Drom énekesnője, Miczura Mónika a tunéziai Jawhar-ral lép fel közösen.

Duettjükben a tuniszi bárd és a roma Piaf találkozik.

Miczura Mónika és Jawhar Forrás: Budapesti Ritmo

Harcsa Veronika pedig a Transglobal Underground-dal és a Fanfara Tiraná-val koncertezik.

A három nap során alkalom lesz a legaktuálisabb afrikai előadókat is megismerni az Akvárium Klubban.

A világ sokszínű zenei kultúrájával ismerkedhet meg a közönség, ugyanis szól majd felszabadult camp, izraeli etno-pop és fúziós folk jazz örmény alapokkal

egyenesen Shefita és az Authentic Light Orchestra hangszereiből.

Chassol egy audiovizuális kompozícióval lép fel, ahol a kép és a hang egyszerre mozog majd. A továbbiakban pedig felcsendülnek olyan hangszerek is, mint a klarinét vagy a szaxofon.

A spanyol vagy az argentin flamenco mellett tovább fokozzák a hangulatot a karibi térség zenészei, akik az utcán tanulták meg, milyen ütemekkel lehet megmozgatni a népet.

A Ritmón nem csak élőzenékkel lehet kikapcsolódni, ugyanis a szervezők biztosítják az elektronikus zenei előadásokat is. Bevezetésként Makossa & Megablast egy táncolható afro-house-szal indítja az estét, H.A.T pedig a marokkói gnawa zenészeket és brazil zenéket sorakoztatja fel. DJ Akilin az electro caribe, salsa és cumbia egyvelegét szolgáltatja majd.

Dj. H.A.T Forrás: Budapesti Ritmo

Fellép még:

Lakatos Móni és Rostás Mazsi, Pere Martínez, Mokoomba, Oratnitza, Lura, Kal Band, Boris Kovac, Malabi Tropical, Äl Jawala, Amparanoia, Meszecsinka, Tomáš Liška, EtnoRom, Csángálló, Katarína Málikova, Franolić–Jovanović-Ćulap trió

A rendezvény az első két napját konferenciaprogrammal kezdi, ahol az aktuális kérdésekről, kihívásokról beszélgetnek a zenészekkel.

A Budapest Ritmót immáron másodjára rendezi meg a Hangvető és a CAFe Budapest.