Vetélkedők a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek napján

Helmuth Rilling és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Müpa
Vágólapra másolva!
A Magyar Rádió Zenei Együtteseinek napján komolyzenei koncertek és vetélkedők készítik fel az érdeklődőket a zene világnapjára a Bartók Rádió szervezésében. Az érdeklődők ingyen beléphetnek a Márványpalotába és a 6-os stúdióba szeptember 30-án.
Vágólapra másolva!

A szombati rendezvényen a komolyzenei előadások mellett kamarazenével és vetélkedőkkel kedveskednek az odalátogatóknak. Az eseményt a Bartók Rádió élőben közvetíti, sőt az érdeklődőknek lehetőségük lesz

ingyenesen betekinteni a Márványterembe és a 6-os stúdióba

- mondta Kovács Géza, a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek ügyvezetője az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Helmuth Rillinggel a Müpában Forrás: Posztós János

A koncertsorozatot délután 2-kor kezdi a Magyar Rádió Gyermekkórusa: Bartók, Kodály, Decsényi János és Bárdos Lajos műveit hallgathatja a közönség. Utána a zenekar tagjai,

mint kamaraművészek és szólisták mutatják meg tehetségüket, később pedig elkezdődnek a vetélkedők, amelyekben részt vesznek a zenekar és énekkar tagjai is.

Kovács Géza elmondta, hogy a rendezvény során megszólalnak a zenekar és az énekkar korábbi meghatározó alakjai is, köztük Geiger György és Hőna Gusztáv. A záróprogram 18 óra 45 perckor a zenekar fúvósainak koncertje lesz Mozart műveiből. Ezt követően felvételről leadják a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara csütörtök esti koncertjét a Müpából. A műsorban Ránki Dezső zongoraművész Liszt Haláltánc-át adja elő, Kovács János vezényletével pedig Szkrjabin két szimfóniája hangzik el.