Tom Petty október 2-án, hétfőn halt meg, és azóta ellepték a közösségi médiát a szakmabeliek emlékezései, gyászoló, Petty szeretteivel együtt érző üzenetei. Volt, aki a Twitteren, volt, aki interjúban búcsúzott a zenésztárstól. 

Tom Pettyt hétfő reggel vitték kórházba, miután eszméletlenül találták otthonában. Malibui otthonából vitték egy Los Angeles-i klinikára, ahol lélegeztetőgépre tették, küzdöttek az életéért, végül a család kérésére kapcsolták le a gépről. Tom Petty 66 éves volt, és híres zenekara, a Heartbreakers utolsó nagy turnéján vettek részt az utóbbi időben. Az együttes 40. születésnapját ünnepelték egy 24 államot érintő koncertsorozattal. Petty még tavaly mondta a Rolling Stone-nak, hogy noha még szeretnének együtt játszani,

valószínűleg ez lesz az utolsó nagy turnéjuk. 

A Heartbreakers énekes-gitáros dalszerzőjét rengetegen gyászolják elsősorban az Egyesült Államokban. A Heartbreakersszel, a Traveling Wilburys supergrouppal és szólóprojektjével

több mint 80 millió lemezt adott el

világszerte, de most nem a rajongók, hanem a zenészvilág búcsúreakcióit gyűjtöttük össze. 

A Coldplay hétfő este játszott Portlandban, ahol az R.E.M. gitárosával, Peter Buckkal kiegészülve játszották el Tom Petty a Heartbreakersnek írt slágerét, a Free Fallin-t. 

Az egykori zenész kolléga, Bob Dylan is eljuttatott egy rövid nyilatkozatot a Rolling Stone-hoz, amiben az állt: 

ez egy sokkoló és romboló hír. Tom nagyon jó előadó volt, tele fénnyel. Egy nagyon jó barát, akit soha nem fogok elfelejteni.

Dlyan és Petty George Harrisonnal, Roy Orbisonnal és Jeff Lynne-nal 1988-ban alapították a Traveling Wilburys nevű supergroupot. Két lemezt adtak ki. Az elsőt még Roy Orbisonnal 1988-ban, a másodikat 1990-ben, miután Orbison meghalt. Az első címe Traveling Wilburys Vol. 1 volt, míg a másodiké Traveling Wilburys Vol. 3 volt, és a szándékosan megtévesztő vicc ötlete egyébként George Harrisoné volt. 

Paul McCartney szeretetét küldte Tom Pettynek és családjának ebben a nehéz időben. 

Ringo Starr a gyászba is vitt valami boldogságot, barátságot a különböző kis ikonokkal. És a beatleses társhoz hasonlóan ő is küldte szeretetét a családnak. 

Billy Idol azt írta, nagyon letörte a szomorú hír, és hozzátette, hogy nagyon szerencsés, hogy ismerhette. 

Bryan Adams a sok jó rockzenét köszönte meg Pettynek.

Kid Rock a hétfői borzasztó Las Vegas-i mészárlásra utalva azt írta a Twitterre, hogy „nem hittem, hogy a mai nap nem lehet ennél rosszabb... Nyugodj békében, Tom Petty. Köszönöm a gyönyörű zenédet és az inspirációt.”