Budapesten koncertezik a Magyar Zene Fesztivál nyertese

Vágólapra másolva!
Az idei Magyar Zene Fesztivál ütőhangszeres nyertese, Irina Radulescu koncertezik október 25-én a budapesti Zeneakadémia Kupolatermében.
Vágólapra másolva!

A 13. alkalommal megszervezett Magyar Zene Fesztiválon idén fordult elő először, hogy ütőhangszeres művész is szerepel a díjazottak között. A Balassi Intézet elmondta, hogy Irina Radulescu olyan

magyar zeneirodalmi műveket hangszerelt át marimbára és vibrafonra,

mint Bartók Béla Magyar képek és Román népi táncok.

A Bukaretsben született ütőhangszeres, Irina Radulescu életében először lép fel Magyarországon, október 25-ln a budapesti Zeneakadémia Kupolatermében. A zeneművész jelenleg a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem mesterképzős hallgatója. A Máté Sándor (Alexandru Matei) vezette GAME ütős együttes, a Christian Mandeal által vezetett Román Ifjúsági Zenekar, valamint 2016. óta a Zoli Toth Project tagja.

Power Vibes - Azul című lemeze tavaly jelent meg Alexandru Anastasiu vibrafonművésszel és Ioana Turcu fuvolaművésszel. Szólistaként és különböző ütőegyüttesek, zenekarok tagjaként számos koncertet adott,

2015-ben bejutott az Italy PAS Competition döntőjébe,

tevékenységét érdemoklevéllel jutalmazta a Romániai Előadóművészek Szövetsége (UNIMIR).

Immár félévtizede, hogy a Balassi Intézet, a Bukaresti Magyar Intézet és a Liszt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem lehetőséget ad annak, hogy a felsőoktatási intézmény hallgatói évente két alkalommal Romániában turnézhassanak. A Magyar Zene Fesztivál egy-egy díjazottja pedig Budapesten adhat koncertet.