Meghalt Aradszky László

2017.10.09. 08:26

Vasárnap este meghalt Aradszky László táncdalénekes. Súlyos vérnyomásproblémái voltak, emiatt az utóbbi időben teljesen megváltoztatta az életmódját. 82 éves volt.

Aradszky László otthon halt meg vasárnap este - ezt a családja közölte hétfőn az index.hu-val. Vérnyomásproblémái voltak, de nem volt előjele annak, hogy rosszabbodott volna az állapota, így halálának okát csak a következő napokban tudják majd megállapítani.

Aradszky LászlóForrás: aradszky.hu, MTI/Zih Zsolt

Aradszky Budapesten született 1935. szeptember 20-án. Huszonnyolc évesen a Magyar Rádió Tánczenei Hangversenyén megosztott első helyezést nyert. 1966-ban a Magyar Rádió Tessék választani! hangversenyét

az Isten véled édes Piroskám című dallal nyerte meg. Ezzel a dallal lett az első aranylemezes énekes is.

Ez akkor 100 ezer darab fölötti eladott példányszámot jelentett.

Legismertebb dalai a Nem csak a húszéveseké a világ, az Isten véled édes Piroskám, a Pókháló az ablakon. 2003. augusztus 20-án a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést is megkapta.

Aradszky tavaly a Ripostnak beszélt a betegségéről. azt mondta, hogy

már jó ideje mellőzőm az alkoholt, egyáltalán nem iszom. A sport is jelentős része az életemnek: otthon vannak edzőgépeim, súlyzózom is, jólesik a mozgás”.Hozzátette, mindez a vérnyomásával „egyenesen csodákat tesz”. Az tény, hogy a gyógyszereket folyamatosan szednem kell, de emellett egészségesebb életmódra váltottam - tette hozzá.