Michael Nyman filmzeneszerző ad koncertet az Erkel Színházban

The 6th International Rome Film Festival - Terence Davies And Michael Nyman Red Carpet Celebrities Film Terence Davies and Michael Nyman attend the 6th International Rome Film Festival at Auditorium Parco Della Musica on October 29, 2011 in Rome, Italy.
ROME, ITALY - OCTOBER 29: Michael Nyman attends the 6th International Rome Film Festival at Auditorium Parco Della Musica on October 29, 2011 in Rome, Italy. (Photo by Elisabetta A. Villa/WireImage)
Vágólapra másolva!
A brit minimalista filmzeneszerző és zongorista ad koncertet a budapesti Erkel Színházban november 6-án.
Vágólapra másolva!

Michael Nyman filmzenéi és zongorűra írt művei szólalnak meg a budapesti Erkel Színházban november 6-án. A koncerten Nyman 1976-ban alapított zenekara, a Michael Nyman Band, régebbi nevén Campiello Band játszik majd, amely az elmúlt negyven év során rengeteg sikeres turnén vett részt. A brit zeneszerző munkássága felöleli az operákat, vonósnégyeseket, filmzenéket és zenekari koncerteket.

Több mint 30 éven keresztül filmzeneszerzőként alkotott,

ezáltal vált igazán ismertté. Legjelentősebb művei közé tartozik egy tucat Peter Greenaway-film, köztük A szakács, a tolvaj, a felesége és a szeretője; a Neil Jordan rendezte Egy kapcsolat vége, számos Michael Winterbottom-játékfilm, köztük a Csodaország és Az utazás; Andrew Niccol hollywoodi kasszasikere, a Gattaca és Jane Campion Zongoralecke című filmjének zenéje, melynek zenei albumát

több mint három millió példányban adták el.

Michael Nyman filmzeneszerző a hatodik Nemzetközi Filmfesztiválon, Rómában 2011. október 29-én.

Forrás: WireImage/2011 Elisabetta A. Villa/Elisabetta A. Villa

Nyman zenéjét használták a 2009-es BAFTA-díjnyertes és Oscar-díjra jelölt Ember a magasban című filmben is. A Törölni Davidet című filmhez írt zenéje is rendkívül népszerű,

2009-ben megnyerte a londoni East End Filmfesztivál legjobb eredeti filmzene díját is.

Nyman a húszas évei közepén kapta egyik első megbízását, a Birtwistle című 1969-es opera librettójának átírását. Pályája alatt sok darabot írt színpadra is, operái közül megemlítendő A férfi, aki összetévesztette a feleségét egy kalappal (1986), a Találkozás Goyával (2000) és a kritikusok által magasztalt a Férfi és fiú: Dada (2003). De számos balettzenét is komponált a világ legkiválóbb koreográfusainak.