Külön a kislányok világnapja alkalmára készített új klippet a Freedom című számához Beyoncé. A videót megosztotta Faceebok-oldalán, amihez egy rövid üzenetet is írt követőinek.

Beyoncé az új, Freedom című dalának videoklipjével tiszteletét szeretné kifejezni azok előtt a lányok előtt, akik nap mint nap a szabadságukért harcolnak, és arra ösztönzi őket, hogy ne adják fel. Az énekesnő Facebook-oldalán posztolta a videót, amelyben csak kislányok szerepelnek.

A dal nem egyszerűen a szabadságról szól, sokkal inkább fel akarja hívnia figyelmet arra, hogy

rengeteg kislány esik a HIV-fertőzés és a nemi erőszakok áldozatául.

A felmérések szerint körülbelül 130 millió lány nem tud oktatási intézményben tanulni, így ismereteik hiányosak.

A klip lehetőséget ad arra is, hogy Beyoncé rajongói támogassák ezeket a kétségbeesett, harcos szellemű fiatal lányokat. A klip utolsó másodperceiben felugrik egy webcím, amelyen keresztül segíteni lehet a fiataloknak.

Beyoncé az 59. Grammy díjátadón idén februárbanForrás: AFP/2017 Getty Images/Kevork Djansezian

Beyoncé a videót Facebookra posztolta ki, ahol néhány sorban azt írta rajongóinak, hogy október 11. a a lánygyerekek nemzetközi világnapja.

Ez a nap a világban tengődő és szabadságukért küzdő kislányokról szól, akik szörnyű veszélyeknek vannak kitéve. Csatlakozzatok hozzám, segítsünk nekik!

A videót először a Bill és Melinda a Gates Alapítványának keretében megrendezett estéjen, a Goalkeeperen mutatták be. A klipet az UNICEF támogatásával készítették el MJ Delaney rendezésében - írja az NME.

Beyoncénak nem ez az első jótékonykodása, ugyanis a múlt hónapban csak azért jelentette meg MI Gente című számát, hogy annak teljes bevételét a Amerika különböző területeit sújtó hurrikánok áldozatainak adja.