A Vígszínház elbocsátotta Marton Lászlót

Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színházrendező, színigazgató, érdemes és kiváló művész.
Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színházrendező, színigazgató, érdemes és kiváló művész.
Vágólapra másolva!
A Vígszínház elbocsátotta Marton Lászlót a főrendezői posztról. Ezt közleményben jelentették be, amiben viszont meglehetősen ízléstelenül dicsőítik Marton "művészi életútját". A darabjait sem veszik le. 
Vágólapra másolva!

A Vígszínház az alábbi rövid közleményt adta Marton László elbocsátásáról péntek délután:

A mai napon kezdeményeztük Marton László munkaviszonyának megszüntetését a Vígszínházban. A döntés nem jelent, nem jelenthet ítélkezést egy gazdag művészi életút felett. A Vígszínház szakmai tekintélyének kialakításában Marton László szerepe elvitathatatlan. A színház

repertoáron lévő előadásait továbbra is műsoron tartjuk.

A korábban jelzetteknek megfelelően aktívan részt veszünk a szakmai szervezetek közös munkájában, ami a hasonló helyzetek megakadályozására, korai felismerésére irányul, illetve a színházon belüli anonim bejelentő vonalat indítunk el a következő héten.”

Vagyis a Vígszínházban továbbra is látható A Pál utcai fiúk című musical, annak ellenére, hogy Molnár Ferenc utódai sem kérnek Marton Lászlóból. Ahogy korábban írtuk: „A színháznak nyilván anyagilag veszteség, hogy A Pál utcai fiúk című darabot többet nem játszhatják (ez egy Dés László-Geszti Péter musical, Molnár Ferenc regényéhez annyi köze van, hogy a sztorit onnét vették). De vajon milyen jelenetek játszódhatnának le a Vígszínház előcsarnokában, amikor a kamaszgyerekek megkérdezik anyjukat: ez a rendező, a Marton László, aki ki van írva, ez ugyanaz a Marton? Ez erőszakolt meg nőket? Ez vette elő a péniszét? (Egy kamasz nyilván más szavakat fog használni.) Ez kocsikáztat a barátjával lányokat? Ez... a Margit hídon?”