Mindenkit énekelni hívnak a játék végén

zeneiskola, zeneoktatás, Kodály-módszer, Kodály Zoltán
Vágólapra másolva!
November 28-án zárul a határokon átívelő Kodály nyomában nevű online zenei játék. Az ünnepélyes díjátadó és gála pedig december 15-én lesz, ahol lesz egy akció is, Énekel a világ címmel. Ebben két, Kodály által gyűjtött népdalt énekel majd 1000 kecskeméti kórista, valamint bárki a világon, aki énekelni akar velük.
Vágólapra másolva!

A határokon átívelő Kodály nyomában nevű online zenei játék november 28-án ér véget. Bő két héttel később, december 15-én pedig egy díjátadóval egybekötött gálaünnepséggel zárják a programot. A gála a kecsekeméti Messzi István Sportcsarnokban lesz, ahol bemutatják a játék nyertes alkotásait, a legjobb játékosok átvehetik díjaiat, és megszólal a Bogányi zongora is. Ezeken kívül pedig lesz még egy kiemelt esemény is, aminek célja az lesz, hogy minél több kórus énekeljen együtt. Az akció neve Énekel a világ, és a lényege, hogy két, Kodály által gyűjtött népdal hangzik el a jelenlévő kecskeméti kórusok előadásában. Hozzájuk pedig

a világ bármely pontjáról csatlakozhatnak kórusok.

A két népdal pedig a Röpülj, páva és A juhász. A kórusokat a helyszínen Durányik László vezényli majd, az eseményről pedig élő internetes közvetítés is lesz, mely a játék honlapján, az Énekel a világaloldalán lehet követni. Így tudnak majd a világ más-más pontjain található kórusok vagy énekelni szerető fiatalok és idősebbek is csatlakozni a közös énekléshez. az akción való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amit ugyancsak itt lehet megtenni.

A szervezők kérik, hogy minden kórus videós formában rögzítse a produkcióját, és töltse fel az esemény YouTube csatornájára, melynek módjáról a regisztrációt követő visszaigazolásban kapnak részletes tájékoztatást. Már Marosszékről, Galántáról és Ausztráliából is jelezték kórusok, hogy csatlakozni szeretnének. A regisztrált és résztvevő kórusok, egyének közül kisorsolnak egyet-egyet, akik egyhetes nyaralást nyernek a parádi Hírös Agóra ifjúsági táborában.