15 ezer jelentkezőből választották ki a híres rockbanda új énekesét

2017.11.15. 15:48

Megvan a Stone Temple Pilots új énekese, és már ki is adták az első dalt, amin Jeff Gutt énekel. A michigani férfi korábban az amerikai X-factorban is próbálkozott. 

Úgy néz ki, a Stone Temple Pilotsnak megvan az új énekese. Az együttes egykori frontemberét, Scott Weilandet még 2013-ban küldték el, nem sokkal utána pedig jött Chester Bennington, aki a Linkin Park mellett segített be nekik 2013-tól 2015-ig. Aztán egy hónappal Bennington kiszállása után, december 5-én meghalt Weiland, és a zenekar elhallgatott. Pontosabban kereste a hangját. Kiadtak ilyen-olyan instrumentális számokat, egyszóval működgettek, de

azt nem lehetett zenekarozásnak nevezni.

A Linkin Park énekesének beugrását természetesen nem minden STP-rajongó nézte jó szemmel, ahogy maga Scott Weiland sem. Halála előtt azt mondta, hogy ő igazából még mindig tag, és ha nem vele játszanak, akkor ne használják az eredeti Stone Temple Pilots nevet.

Egy Las Vegas-i STP-koncert már (és még) Chester BenningtonnalForrás: Getty Images/Ethan Miller

Ennek a korszaknak már vége, és az elmúlt több mint egy évet a zenekar az énekeskeresésre szánta. Állítólag vagy 15 ezer jelentkezőt hallgattak meg, és az utolsók között volt a végső befutó, bizonyos Jeff Gutt. A michigani férfi még 2013-ban szerepelt is az amerikai X-Factorban, de nem innen ismerte a zenekar.

Az új felállás: Dean De Leo, az újonc Jeff Gutt, Eric Kretz és Robert DeLeoForrás: Facebook.com/stpband

Sőt, Gutt nem is jelentkezett énekesnek, de mikor az egyik Stone Temple Pilots-tag Michiganben lépett fel a Hollywood Vampires segítőjeként, valaki szólt neki a backtage-ben, hogy „itt van egy ügyes helyi fickó” - írja a Rolling Stone. Ő volt Gutt, aki azóta a legendás Stone Temple Pilots új énekese. Az első közös daluk már megjelent, és kedden

már volt is egy zártkörű kiskoncertjük,

ahol a meghívottak láthatták, mit tud az új frontember. Nekünk egyelőre egy dal van itt. 

Ebből meg lehet állapítani, hogy a Stone Temple Pilots zenészei nem az Alice In Chains mintáját követték az énekesválasztásban. Ott ugyanis a 2002-ben meghalt Layne Staley jellegzetes hangját egy teljesen más karakterrel váltották fel 2005-ben. A Stone Temple Pilots Jeff Guttja viszont – a Meadow című szám alapján – egyértelműen a Weiland-fazont hozza. Ez is egy járható út. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK