15 ezer jelentkezőből választották ki a híres rockbanda új énekesét

Scott Weiland, Stone Temple Pilots
Scott Weiland of Stone Temple Pilots during 9th Annual KROQ Weenie Roast at Verizon Amphitheater in Irvine, California, United States. (Photo by L. Cohen/WireImage)
Vágólapra másolva!
Megvan a Stone Temple Pilots új énekese, és már ki is adták az első dalt, amin Jeff Gutt énekel. A michigani férfi korábban az amerikai X-factorban is próbálkozott. 
Vágólapra másolva!

Úgy néz ki, a Stone Temple Pilotsnak megvan az új énekese. Az együttes egykori frontemberét, Scott Weilandet még 2013-ban küldték el, nem sokkal utána pedig jött Chester Bennington, aki a Linkin Park mellett segített be nekik 2013-tól 2015-ig. Aztán egy hónappal Bennington kiszállása után, december 5-én meghalt Weiland, és a zenekar elhallgatott. Pontosabban kereste a hangját. Kiadtak ilyen-olyan instrumentális számokat, egyszóval működgettek, de

azt nem lehetett zenekarozásnak nevezni.

A Linkin Park énekesének beugrását természetesen nem minden STP-rajongó nézte jó szemmel, ahogy maga Scott Weiland sem. Halála előtt azt mondta, hogy ő igazából még mindig tag, és ha nem vele játszanak, akkor ne használják az eredeti Stone Temple Pilots nevet.

Egy Las Vegas-i STP-koncert már (és még) Chester Benningtonnal Forrás: Getty Images/Ethan Miller

Ennek a korszaknak már vége, és az elmúlt több mint egy évet a zenekar az énekeskeresésre szánta. Állítólag vagy 15 ezer jelentkezőt hallgattak meg, és az utolsók között volt a végső befutó, bizonyos Jeff Gutt. A michigani férfi még 2013-ban szerepelt is az amerikai X-Factorban, de nem innen ismerte a zenekar.

Az új felállás: Dean De Leo, az újonc Jeff Gutt, Eric Kretz és Robert DeLeo Forrás: Facebook.com/stpband

Sőt, Gutt nem is jelentkezett énekesnek, de mikor az egyik Stone Temple Pilots-tag Michiganben lépett fel a Hollywood Vampires segítőjeként, valaki szólt neki a backtage-ben, hogy „itt van egy ügyes helyi fickó” - írja a Rolling Stone. Ő volt Gutt, aki azóta a legendás Stone Temple Pilots új énekese. Az első közös daluk már megjelent, és kedden

már volt is egy zártkörű kiskoncertjük,

ahol a meghívottak láthatták, mit tud az új frontember. Nekünk egyelőre egy dal van itt.

Ebből meg lehet állapítani, hogy a Stone Temple Pilots zenészei nem az Alice In Chains mintáját követték az énekesválasztásban. Ott ugyanis a 2002-ben meghalt Layne Staley jellegzetes hangját egy teljesen más karakterrel váltották fel 2005-ben. A Stone Temple Pilots Jeff Guttja viszont – a Meadow című szám alapján – egyértelműen a Weiland-fazont hozza. Ez is egy járható út.