Elindult a Hungary Emerging elnevezésű művészeti program. A kezdeményezés kiállítássorozattal biztosít bemutatkozási lehetőséget fiatal magyar képzőművészeknek. 

Elindult a Hungary Emerging nevű program, aminek lényege, hogy kiállítássorozaton keresztül biztosít bemutatkozási lehetőséget fiatal, Magyarországon vagy külföldön élő magyar képzőművészeknek. A program célja, hogy a feltörekvő alkotók a

nemzetközi színtéren is ismertséget szerezzenek.

A művészeknek jelentkezniük kell, ha szeretnének részt venni a programban. A beküldött jelentkezésekből szakmai testület választja ki azt a 10 alkotót, akik bemutatkozhatnak a Hungary Emerging kiállításon. Az értékelő bizottság művészeti szakemberei többek között akadémiai területen, valamint New York legismertebb galériáinál szerezték tapasztalataikat. A Magyar Foundation of North America ügyvezető igazgatója, Jo Anne Barnhart azt mondta, a szervezet küldetése, hogy „a magyar kultúrát, kulturális együttműködéseket és az ezekhez kapcsolódó kölcsönös érdeklődésre számot tartó témákat népszerűsítse. Azzal, hogy az alapítvány

platformot teremt fiatal magyar származású művészek számára,

egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy bemutatkozhassanak a globális közönség előtt, a világ elismerje és megismerje különleges tehetségüket.”

A Hungary Emerging programot egyébként az idei Art Market Budapest nemzetközi képzőművészeti vásáron jelentették be.

A tavalyi közönségcsúcs is megdőlhet a magasművészet Sziget fesztiválján

24 ország 500 művészének többezer alkotása 6000 négyzetméteren, megfűszerezve izgalmas programokkal a köztéri szoborállítástól egy jeruzsálemi sztárséf vendégszerepléséig - október 12-től négy napon át újra nyitva tart a Millenárison a régió vezető művészeti vására, az Art Market Budapest. Ledényi Attila alapító-igazgatót kérdeztük az idei újdonságokról.

Az érdeklődő művészek 2017. december 31-ig jelentkezhetnek a programra, a kiválasztottak nevét pedig 2018 januárjában hirdetik ki. Ezek a művészek a jövő év folyamán az Egyesült Államok több pontján tervezett kiállításokon mutatkozhatnak be. A program részletei itt olvashatók.