Nemzetközi fesztiválon nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat Kubik Anna, a debreceni Csokonai Színház művésze. A brassói Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztivál szervezői személyesen viszik el Debrecenbe a színésznőnek járó díjat.

Kubik Anna, a debreceni Csokonai Színház művésze nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a 28. brassói Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon. A vasárnap esti díjátadó gálán Kubik Anna nem tudott részt venni, de meghívta a fesztivál szervezőit egyik decemberi előadására, így akkor fogját átadni neki a díjat.

A brassói fesztivál az eredeti, újszerű dramaturgiájú előadások bemutatására törekszik, a Csokonai Színház Az ajtó című előadása kapott meghívást. A Szabó Magda regényéből készült adaptációban Kubik Anna a különös házvezetőnőt, Emerencet játssza. 

Kubik Anna  a Hogy volt!? című tv-műsorbanForrás: MTI/Zih Zsolt

Kubik Anna azt mondta, hogy minden színház számára fontos a nemzetközi megmérettetés, és a díjat az egész társulat szakmai elismerésének tekinti. A Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai fesztivál november 10. és 19. között tartották, ez volt a 28. alkalom, és idén először kapott nemzetközi jelleget. A brassói fesztiválközönség a romániai előadások mellett angol, francia, moldovai és magyarországi produkciókat is láthatott. A legjobb előadásnak járó díjat a Chisinaui Mihai Eminescu színház In ochii tai fermecatori (Az elbűvölő szemeidben) című előadása kapta. A debreceni Szabó Magda-adaptáció rendezője Naszlady Éva, dramaturgja Adorján Beáta volt. Az előadás főbb szerepeit Kubik Anna, Varga Klári és Vranyecz Artúr alakítja.