David Cassidy múlt héten került kórházba, november 21-én, kedden pedig családja közölte a halálhírét. A hetvenes években ő volt a példakép, az utóbbi időkben azonban csak akkor került címlapra, amikor letartóztatták. 

A 67 éves David Cassidy múlt héten kórházba került, a halálhírét pedig november 21-én tette közzé unokaöccse, Jack Cassidy a Twitteren. Azóta több zenész, színész nyilvánított részvétet a közösségi oldalakon.

Cassidy a hetvenes évek popikonja volt,  a hírnevet egy amerikai sorozatnak, a The Partridge Family-nek köszönhette. Az 1970 és 1974 között műsorra tűzött sorozatban Keith Partridge-et játszotta, aki a történet szerint egy rock and roll banda zenésze volt. 

David Cassidy a hetvenes években a tinik példaképe volt.Forrás: Getty Images/David Livingston

 Így a sorozat a zenei pályafutását is beindította: 1973-ban Nagy-Britanniában a harmadik albuma, a Dreams Are Nuthin' More Than Wishes című a leghallgatottabb volt, és világszerte körülbelül 3 millió példányban kelt el. Szeretni akarok, és élvezni akarom az életet”- mondta még februárban Cassidy, visszavonulását követően.

David Cassidy európai turnéján 1973 októberébenForrás: Getty Images/Michael Putland

Az utóbbi években alkoholizmussal küzdött: többször letartóztatták ittas vezetés miatt, sőt anyagi gondjai is voltak. Idén kiderült, hogy demenciával küzd, ezért kellett abbahagynia a turnézást.