Kemoterápiát kap a rákos Székhelyi József

Székhelyi József
Budapest, 2015. június 12. Székhelyi József színművész beszédet mond az 1944-45-ben működő nemzetközi gettóról megemlékező ünnepségen és táblaavatón Budapesten, a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában 2015. június 12-én. A megemlékezést a kormány és a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) szervezte. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Székhelyi József kislánya minden nap levelet ír és rajzol apjának, amivel segíti a gyógyulását.  
Vágólapra másolva!

Hétfőn kezdődik Székhelyi József rákos betegsége elleni kemoterápiája. A Borsnak azt mondta, „szorongva várom, de elszántan, hogy gyógyuljak. Felkészített az orvos, hogy mire számíthatok. Igen, elszánt vagyok, és élni akarok. Éljen az élet, és dögöljön meg a rák!”

Székhelyi József 2015-ben Forrás: MTI/Kallos Bea

Néhány hete derült ki, hogy Székhelyi Józsefnek komoly betegséggel kell szembenéznie, ennek ellenére,

nem vett vissza a munkatempóból.

Jelenleg játszik a Hatszín Teátrumban, Győrben és a Belvárosi Színházban is. A Hatszínben és Győrben is Lionel Goldstein Halpern és Johnson-jában játssza Halpern urat, a Belvárosi Színházban pedig élete egyik legkedvesebb szerepét, a Szép jó estét, Mr. Green-ben Mr. Greent. Annak idején úgy fogalmazott, hogy „Mr. Greennek nincs rákja. Halpern úrnak nincs rákja. Ezt csak így lehet gondolni. A szerepnek nem lehet az a baja, ami az én bajom.”

Székhelyi József rejtélyes betegségéről beszélt

Székhelyi József színművészt mellkasi problémákkal műtötték, az operáció közben azonban kiderült, hogy nagyobb a baj, mint elsőre hitték: rákot diagnosztizáltak nála. A Jászai Mari-díjas színész telefonon beszélt a műtétjéről a Mokkának, a TV2 reggeli műsorának. „Valami mellkasi trauma következtében, közel 3 és fél hét alatt 6 liter pangó zagyvalékot kellett lecsapolni a mellkasomból, mert fulladtam.

A betegség elleni küzdelemben családja is segíti. Székhelyi József azt mondta: „a családom a körülményekhez képest meglehetősen jól viseli a történteket. Én viszont reszketek a pici lányomért. Azt pontosan nem tudja, hogy mi a baj, hiszen ahhoz még kicsi, öt és fél éves, de azt érzi, hogy valami baj van.

És mellette sok rajz. Bizony, nagyon okos, ügyes, már tud írni. És gyönyörű! Intelligens, érzékeny kislány, megérzi, hogy valami történik. Ezekkel a szép rajzokkal biztat, azt mondja, ezek segítenek nekem a gyógyulásban. Biztosan így van”.