Különleges vendég lesz a Csík zenekar koncertjén

2017.12.05. 14:46

Mongólia budapesti nagykövete lesz a Csík zenekar vendége, és egy magyar népdalt fog énekelni. Batbayar Zeneemyadar azt mondta, hogy az a közös a mongol és a magyar népdalokban, hogy általában a szeretőjüket keresik az emberek és a csillagokat kérik, hogy segítsenek megtalálni. A közös produkcióra december 30-án kerül sor.

Különleges sztárvendéggel lép fel hagyományos, december végi koncertjén a Csík zenekar a volt SYMA csarnokban. A magyar népzenei élet meghatározó együttese ezúttal a mongol-magyar közös gyökereket erősítve Mongólia budapesti nagykövetét, Batbayar Zeneemyadart  hívja színpadra, aki amellett, hogy jól beszél magyarul, még előadóművész is.  

A magyar, és a mongol népdaloknak több közös vonása is van.Fotó: Mudra László [origo]

A nagykövet szerint az a közös a mongol és a magyar népdalokban, hogy általában a szeretőjüket keresik az emberek, és a csillagokat kérik, hogy segítsenek megtalálni. 

„Régóta foglalkoztat a magyar népdalkincs megismerése, de a legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy egyszer a Csík zenekar többezres közönsége előtt énekelhetek magyar népdalt. 

A mongolok szerint egy közös hun gyökér köt össze minket a magyarokkalés sok mondai elem, népmesei motívum is mutatja a rokonságot” – mondta a nagykövet. A közös koncert december 30-án lesz a SYMÁ-ban.

FRISS HÍREINK A ROVATBÓL: