Meghalt Johnny Hallyday, a francia Elvis

2017.12.06. 05:40

Meghalt Johnny Hallyday francia énekes és színész. A 74 éves sztár halálhírét felesége tudatta az AFP hírügynökséggel szerda hajnalban.

Meghalt Johnny Hallyday francia énekes és színész - tudatta a művész felesége szerdán az AFP francia hírügynökséggel. Hallyday óriási sztár volt elsősorban hazájában, a francia Elvisként emlegették. Több mint 50 éves karrierje alatt

110 milliónál is több lemezt adott el. 

Johnny Hallyday 1965.május 6-án Offenburgban - a kötelező sorkatonai szolgálata közben sem állt le a zenévelForrás: MTI/AP/Lind

Hallyday - eredeti nevén Jean-Philippe Smet - 74 éves volt, egy ideje rákbetegséggel küzdött. Felesége, Laeticia Hallyday szerda hajnali közleményében azt írta: „Johnny Hallyday itthagyott minket. Úgy írom ezeket a sorokat, hogy még mindig nem hiszem el. Attól még igaz. Nincs velünk többé az én emberem. Úgy hagyott itt minket ma éjjel, ahogy az egész életét élte: bátorsággal és méltósággal.”

A francia elnök, Emmanuel Macron a Twitteren reagált a hírre. Egy Hallyday-videó mellé annyit írt: „mindannyiunkban van egy kicsi Johnny Hallydayből”. 

Több zenész is megemlékezett a francia sztárról a közösségi médiában. Lenny Kravitz azt írta: „Búcsúzom tőled, kedves Johnny. A barátságod, kedvességet és támogatásod örökre bevésődött a szívembe. Megtiszteltetés, hogy ismerhettelek téged és a családodat is.”

Celine Dion azt írta, „szomorúan hallottam a hírt, hogy Johnny Hallyday elment. Óriás volt a show-bizniszben... egy igazi ikon. ”

További tartalmak a rovatból