Nincs 20 centis a korong, amiért milliókat adtak

Beatles
George Harrison
Paul McCartney
John Lennon
Ringo Starr
1963
The Beatles pose for an early group portrait wearing Pierre Cardin collarless jackets, (clockwise from left) George Harrison, Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, 1963. (Photo by Harry Hammond/V&A Images/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Rekordáron kelt el a Discogs.com lemezgyűjtő oldalon egy ritka Beatles-kislemez. Ez volt a zenekar debütáló kislemeze, ami két számmal jött ki 1962 októberében.
Vágólapra másolva!

Rekordáron kelt el a Beatles első kislemeze a Discogs.com lemezadatbázison. A Love Me Do kislemezéből még jó pár elérhető az oldalon, de eddig egyik sem kerül

15 ezer dollárba, azaz 4 millió forintba.

Pontosabban 14 ezer 757 dollárba, amivel rekordot döntött az egyik Love Me Do-kislemez még októberben. Az ugyanis egyike volt annak a 250 hibás darabnak, amelyek a többivel együtt 1962. október 5-én jelentek meg. Ez a pár darab azért szokott egy átlagos Love Me Do-nál jóval drágábban elmenni, mert elírták a szerző, Paul McCartney nevét, és egy McArtney-felirat került a lemezre - írja a Billboard.

Az 1962-es Love Me Do című kislemez borítója Forrás: Wikipedia

A dalt valóban McCartney írta még 16 évesen 1959 környékén, mikor lógott az iskolából. Később, és már a '62-es lemezen is, Lennon és McCartney közös szerzeményeként tüntették fel.

A 7 hüvelykes lemez A oldalán van a Love Me Do, a B oldalra pedig a P.S. I Love You került. A Discogs történetében

ez volt a legdrágább kislemez,

ami gazdát cserélt náluk, és így is majdnem megdöntötte az abszolút lemezrekordot. Prince duplalemezes Black Album-ja tartja ott a rekordot 15 ezer dollárral. Azaz csak 243 dollár kellett volna a rekord felállításához, és 244 a megdöntéséhez.