Koncertje közben esett össze Chris Rea

2017.12.11. 12:48

A 66 éves Chris Rea oxfordi koncertje közepén esett össze szombaton. A zenészt kórházba vitték, és állapota azóta stabil, de azt még nem lehet tudni, hogy mi lesz a turnéja többi állomásával. 

Chris Rea állapota stabilizálódott a kórházban, miután szombaton összeesett a koncertjén - írja a BBC. A 66 éves énekes a New Theatre Oxfordban tartott koncertjén lett rosszul. Rea egyébként az új lemezével turnézik, ezzel lépett fel Budapesten is november elején.A rosszullét miatt a másnapi, brighton-i koncertjét törölték, a következő állomás peddig kedden van Bournemouth-ban, de erről a koncertről egyelőre nincs döntés. 

Chris Rea körülbelül 45 percnyi zenélés után lett rosszul, az egyik száma közepén esett össze.Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Georgios Kefalas

A szervező New Theatre Oxford megköszönte a rajongók megértését, és biztosították a rajongókat a kárpótlásról. 

Reanál egyébként 2001-ben hasnyálmirigy rákot diagnosztizáltak, 2016-ban pedig strokeot kapott. Idén egy interjúban azt mondta, azóta jól van, de azért időnként még érzi a stroke hatását.

Az Origónak adott novemberi interjúját azzal zárta, hogy 

a zenélés az egyetlen időtöltés, amikor elfelejtem, hogy milyen beteg vagyok.

Chris Rea: Csak zenélés közben tudom elfelejteni, hogy beteg vagyok

Világhírű zenész, mégsem szereti hallgatni a saját zenéjét, viszont Miles Davisre ugyanúgy szüksége van, mint az oxigénre. Chris Rea november 6-án, hétfőn lép fel az Arénában, emiatt hívtuk fel a koncert előtt néhány nappal. Rövid telefonos beszélgetésünk arra is jó volt, hogy végre kiderüljön, egyáltalán nem gyűjti az autókat, ahogy a gitárokat sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK