Videoklipjében banánt evett férfiak előtt, ráadásul fehérneműben. Saima Ahmed egyiptomi popénekesnőt két év börtönre ítélték mindezekért.

Két év börtönre ítélte egy kairói bíróság Saima Ahmed popénekesnőt egy videóklipje miatt, mert a hatóságok

bujálkodásra felhívónak minősítettek.

Az egyiptomi viszonyok között botrányosnak számító, Andi Zorof című videklipben a Saima művésznéven fellépő popsztár alsóneműben van, és sokat sejtetően vesz a szájába egy banánt
egy iskolai osztálynyi fiatal férfi előtt. Az énekesnőt a börtönbüntetés mellett 10 ezer egyiptomi font (150 ezer forint) pénzbírsággal is sújtották. Az ítélet egyelőre első fokú, fellebbezni lehet ellene. Az énekesnő mellett a klip rendezőjét is ugyanekkora büntetéssel sújtották.

Saima nem az első előadó, akire lesújtottak az egyiptomi hatóságok produkciójának tartalma vagy nyilatkozata miatt. A múlt hónapban az Egyiptomi Zenészkollégium eltiltotta a fellépéstől Serin Abdelvahab népszerű énekesnőt, mert egy koncertjén a Nílus szennyezettségére utaló kijelentést tett.

Ugyancsak novemberben egy libanoni énekesnőt

megdorgáltak, mert sortban lépett színpadra.

Felszólították, hogy a jövőben „az egyiptomi hagyományokat és szokásokat figyelembe vevő” öltözetet viseljen. Májusban egy hastáncosnőt és egy operatőrt állítottak bíróság elé „szabadosságra való felbujtás” címén egy zenés klip miatt.

Az egyiptomi Saima Ahmed videóklipjének jó pár nyugati verziója van. A legközelebbi magyar példa talán a VV Zsófi Rágógumi című számához készített videó. A dalt egyébként Puskás Peti írta a fiatal lánynak. Ez pepitában ugyanaz, mint amit az egyiptomi nő előadott.