Videón mutatta meg egy öngyilkos holttestét a YouTube-sztár

Logan Paul
youtuber
Vágólapra másolva!
Logan Paul YouTube-sztár nagyon rossz döntést hozott, mikor az egyik, év végi videójában megmutatta egy öngyilkos fiatal holttestét. Nem is lehet meglepő, hogy sokan inkább a videóleletöltések hajszolását látták a megoldásban, mint az öngyilkosságra és a mentális betegségekre való figyelmeztetést, amivel egyébként Paul magyarázta az egészet. 
Vágólapra másolva!

Megmutatta a YouTube-ra feltöltött videójában egy öngyilkos holttestét, amivel lényegében beállt egy hatalmas kommentlavina alá Logan Paul YouTube-sztár. Ugyanis sokan inkább nézettségre hajtó manővert láttak a megoldásban, mintsem azt, hogy a youtuber és barátai az öngyilkosságra és a mentális betegségekre akarnák felhívni a figyelmet. A 21 éves Paul egyébként már törölte a videót a 15 millió feliratkozóval rendelkező csatornájáról, bár többen már azért lobbiztak, hogy a YouTube

törölje az egész csatornát a visszás tartalom miatt.

Logan Paul és barátai Japánban forgattak, és ellátogattak a Fudzsi hegy tövében lévő Aokigahara erdőbe. A terület is fontos szerepet tölt be a japán mitológiában, mert a mesék szerint különböző démonok lakhelye. Emellett a modern világhoz is köze van az erdőnek: rengetegen látogatják öngyilkossági szándékkal. 2002-ben 78 holttestet találtak az erdőben, ahol amúgy rengeteg tábla hívja fel az öngyilkossági szándékkal odalátogatók figyelmét, hogy gondolják át szándékukat.

A törölt videóból az Independent is közzétett részleteket. Ezen Logan elmondja, hogy ők elsősorban az erdő kísértetties jellege miatt látogattak oda, emellett pedig azért is, hogy felhívják a figyelmet az öngyilkosságra, a mentális betegségekre. Paul a videót december 31-én töltötte fel, és már

több mint egymillióan indították el a lejátszást,

mielőtt törölte volna. Azóta közzétett a Twitteren egy hosszabb bocsánatkérést, amelyben leírja, hogy még soha nem kapott ilyen durva kritikát, és valószínűleg azért, mert korábban – ahogy írja, – nem is hibázott ekkorát.

Aztán kifejti, hogy nem a nézettség növelése miatt csinálta, hanem egyszerűen az öngyilkosságra szerette volna felhívni a figyelmet. Az internetezők nagy részének ez sem tetszett, sokan csak a belemagyarázásos mentegetőzést látták benne. Például Sophie Turner, a Trónok harca egyik színésznője a Twitteren egyenesen idiótának nevezte Pault a bocsánatkérése után. Azt írja: „te nem a figyelmet akartad felhívni, te gyúnyolódtál!”

Az eredeti videójelenetben valóban látszik a megrendülés Paul arcán, és valóban elmondja, hogy miért is forgatnak ott, viszont az anyag összevágásánál már hiányzott a morál.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!