Benkő László legyőzte a rákot

2018.01.10. 14:12

Benkő László, az Omega együttes billentyűse május óta küzdött a daganatos betegséggel, ma viszont a TV2 Mokka című műsorában bejelentette, hogy legyőzte a rákot.

Benkő Lászlónál tavaly májusban diagnosztizáltak áttétes májrákot. A TV2 műsorában elmondta, hogy akkor visszaszámolta a napjait, könyörgött és el is hessegette a betegség gondolatát is, amíg végül meg nem találta azt, ami segített neki a küzdelemben.

Volt bennem egy alapvető bizakodás, egy belső rugó, amelyik nyomott előre. Az volt az óriási, hogy az előadásokra kellett figyelnem.

Elmondta, hogy az orvosai is szeretettel és jóindulattal kezeltek. "A professzor azt mondta, amikor könyörgtem, kértem, hogy csak az előadásokat ne hagyjuk ki, amíg fizikailag képes vagyok rá, hogy hozzájuk igazítva osztjuk be a kezeléseket."

Benkő László az Omega megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-ánForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A zenész elmondta, hogy szerencsére hamar felismerték a betegségét, így időben el tudták kezdeni a kezeléseket. Ez idő alatt csak egy fellépést hagyott ki.

Több életmentő műtétje is volt, legutóbb novemberben, amikor az utolsó daganatot távolították el a májáról.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK