Ezek a koncertek lesznek idén az Esterházy-kastélyban

classic.Esterházy  koncert Haydn
Január 27-én Haydn Az évszakok című oratóriumával indul az idei koncertszezon a kismartoni Esterházy-kastélyban.
Vágólapra másolva!
A classic.Esterházy programsorozatnak köszönhetően minden hónapban más nagy zeneszerző darabja csendül majd fel a kismartoni Esterházy-kastélyban. Az első koncert január 27-én, 19.30-kor kezdődik, a Haydn Filharmónia előadásában hallhatják Haydn életvidámsággal teli oratóriumát.
Vágólapra másolva!

Haydn Az évszakok című oratóriumával indul az idei koncertszezon a kismartoni Esterházy-kastélyban. A classic.Esterházy programsorozat az idén 14 koncertet kínál, és legalább egy koncert jut minden hónapra.

Haydn, Mozart, Beethoven, Vivaldi és Brahms műveit olyan nemzetközi sztárok játsszák

majd, mint Christina Landshamer, Marlis Petersen, Sir Schiff András, Beatrice Rana, Avi Avital és Nicolas Altstaedt. Az első koncert január 27-én, 19.30-kor kezdődik: a Haydn Filharmónia előadásában hallhatják Haydn életvidámsággal teli oratóriumát, Nicolas Atstaedt vezényletével. A szólisták, Christina Landshamer (szoprán), Mark Padmore (tenor), Rudolf Bosen (basszus).

Január 27-én Haydn Az évszakok című oratóriumával indul az idei koncertszezon a kismartoni Esterházy-kastélyban. Forrás: classic.Esterházy

A koncertsorozat

februárban 17-én folytatódik, a fiatal zenészekből álló francia vonósnégyes,

a Quator Arod koncertjével, akik Haydn és Webern muzsikáját szólaltatják meg. Takács Nagy Gábor vezényletével először lép fel a Fesztiválzenekar a kismartoni Esterházy-kastélyban április 22-én. A műsorba bécsi klasszikusok – Haydn és Mozart – színpadi művei, áriái és A szórakozott melléknevű, egy francia vígjáték alapján komponált darab kerültek.

Christina Landshamer szoprán szólista. Forrás: classic.Esterházy

Április 28-án, Berlini fanfárok címmel a Berlini Filharmónikusok Karajan Akadémiája és Tarkövi Gábor vendégszerepelnek Mark Minkowski vezényeltével Kismartonban. A május könnyedebb hangnemben, a Janoska Ensemble közkedvelt Janoska variációival indul, majd ezt követi az anyáknapi hangverseny, a Haydn Filharmónia előadásában, ahol

Nicolas Altstaedt nem csak vezényel, hanem extrem csellószólókat is megszólaltat

Csajkovszkij Rokokó variációknak is nevezett versenydarabjában.

A januári koncerten Marco Padmore énekli majd a tenor szólót. Forrás: classic.Esterházy

Az anyáknapi hangverseny különlegessége, hogy a Haydn Teremhez közeli Henrici Étteremben

anyáknapi reggelire is lehetősége nyílik a zenekedvelő közönségnek.

A nyári koncertek előtt a kastély dísztermeiben vacsorával várják a vendégeket Mozart Figaro házasságának koncertszerű előadása előtt, melyet René Jacobs fog vezényelni. A zenei és kulináris csemegék a nyár folyamán a közkedvelt Piknik koncertekkel folytatódnak (július 21-22., augusztus 18-19.).