Őszi turnéja után nem koncertezik többet Elton John

2018.01.24. 19:41

Utolsó világkörüli turnéjára indul az ősszel Elton John, utána befejezi a koncertezést. A 70 éves zenész szerda este személyes videóüzenetben jelentette be döntését.

A zenész közölte, hogy szeptemberben kezdődő hároméves turnéja az összes földrészt érinti, de utána már családjával szeretné tölteni ideje javát. Noha felhagy a koncertezéssel,

továbbra sem fordít hátat a zenének.

Elton visszavonulása előtt azonban még végigturnézza a világot.Forrás:AFP/Agęncia Estado/Werther Santana

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas zenész csaknem ötven évet töltött a színpadon, és több mint 200 millió lemeze fogyott világszerte.

A zenész korábban már beszélt egy lehetséges leállásról, akkor a BBC-nek azt mondta, hogy ideje átgondolni a jövőjét. Már akkor azt mondta, hogy a döntésében nagy szerepe lesz a gyerekeinek, ugyanis szeretne aktívan részt venni a nevelésükben. Emellett ott van az egészségi állapota is. Tavaly
12 napra kórházba került, sőt, egy ideig intenzív osztályon ápolták. A zenész 2013-ban azt mondta, hogy nincs szüksége a pénzre, sokkal inkább azért nem áll le a turnézással, mert egyszerűen szereti csinálni. Azonban a tavalyi turné közben elkapott súlyos fertőzése után azt mondta, ez jel volt, hogy abba kéne hagynia.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK