Újra elindítja a Nemzeti Színház középiskolásoknak szóló vetélkedőjét, amelynek témája idén Arany János és Madách Imre munkássága lesz.

2018-ban is elindítja középiskolásoknak szóló vetélkedőjét a Nemzeti Színház. A téma idén Arany János és Madách Imre munkássága lesz.A zsűri tagja ezúttal Rátóti Zoltán és  színművész, a Nemzeti Színház társulati tagja, valamint Kovács Ákos előadóművész, akinek Arany János-estje a színház műsorán szerepel.

Rátóti Zoltán is a zsűri tagjaFotó: Hirling Bálint - Origo

Az idei lesz a negyedik nemzetis vetélkedő, amiben a színház játszani hívja az ország tizedikes és tizenegyedikes diákcsapatait a Nemzeti Színház. A játék kiírásában az áll, hogy a vetélkedőben négyfős csapatok vehetnek részt, akik egy iskolából kell, hogy érkezzenek. A csapatok – felkészítő tanáraik segítsége mellett – három, kizárólag az interneten keresztül zajló fordulóban mérik össze tudásukat. Színháztörténeti ismereteiket, kreativitásukat és informatikai készségeiket egyaránt használniuk kell majd. A csapatoknak többek között

filmet, plakátot, prezentációkat kell készíteniük.

A három internetes forduló eredményei alapján a legjobb hat csapat kerül a döntőbe, amelyet a Nemzeti Színházban június 8-án rendeznek meg. A csapatok tableteket, színházbérleteket és könyvutalványokat nyerhetnek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra „kitelepül” a Nemzeti Színház, rendhagyó irodalomórát, beszédórát, olvasópróbát, smink- és fodrászbemutatót tartanak, továbbá a színház művészeinek focicsapata is összeméri tudását a diákok csapatával.

A vetélkedőre február 18-ig lehet jelentkezni a Nemzeti Színház weboldalán, ahol a rendezvényről további részletek, valamint az elmúlt három év vetélkedőinek feladatai és a versenyző csapatok akkori megoldásai is megtalálhatók.