Székhelyi József: Van remény, hogy tovább éljek

Székhelyi József
Budapest, 2017. szeptember 7. Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész, rendező a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Székhely Józsefnek áttétes tüdőrákja van, ami az elhelyezkedése, és kiterjedése miatt sajnos műthetetlen. A kemoterápia legyengíti, de azt mondta, hogy megéri a küzdelmet, hiszen most biztató leleteket kapott orvosaitól. 
Vágólapra másolva!

Székhelyi József olyan leleteket kapott, amelyektől végre nyugodtabb lehet. Azt mondta, hogy bár legyengíti a kemoterápia, megéri a küzdelem, hiszen kapott még időt az orvosoktól. A színésznek áttétes tüdőrákja van, ami az elhelyezkedése és a kiterjedése miatt sajnos műthetetlen. „Néhány napja kaptam a jó hírt, hogy van remény, hogy tovább éljek.

és ez fantasztikus hír. Megnyugtató az orvosoknak, mert látják, hogy az eljárás hatásos, és megnyugtató nekem is, mert jobban érzem magam. A kezelések természetesen még folytatódnak, nem hagyom abba, hátravan még három vagy négy kemoterápiás kúra. Biztató azonban, hogy már két alkalom után is jobbak az eredmények” - mondta Székhelyi a Lokálnak.

Székhelyi nem süpped bele az önsajnálatba. Forrás: MTI/Soós Lajos

„Az életveszély továbbra is fennáll, bár már tudok bízni valamiben. Ez egy agresszív betegség, sajnos az elhelyezkedése és a kiterjedése miatt műthetetlen. A gyógyterápia azért szükséges, hogy

Úgy tűnik, hogy erre pedig most nagyobb esély van. Kapok még időt! Az ember igyekszik csak a jóra és a szépre gondolni, és a gyógyszerek segítenek, hogy ne teljenek álmatlanul az éjszakák. Nekem azt kell tudatosítanom, hogy küldetésem van. Színész vagyok, apa vagyok, számítanak rám, és ez sokat segít.

Nem könnyű csak a jót látni, de minden erőmmel azon vagyok.

Nem süppedhetek bele sem az önsajnálatba, sem abba a gondolatba, hogy beteg vagyok.”

A színész mindezek ellenére rendületlenül dolgozik. A Spinozában Freudot alakítja, a Belvárosi Színházban pedig Mr. Greenként szórakoztatja a közönséget. Forrás: MTI/Kallos Bea

„Freudnak és Mr. Greennek nincs tüdőrákja, amikor az ő jelmezükben vagyok, nekem sincs, és ez segít. A közönség tapsvihara pedig a lelkem gyógykezelése.” Székhelyi József továbbra sem mondta el kislányának, hogy milyen komoly a betegsége. „Ha hazamegyek, akkor vár a családom, a kislányom.

Továbbra is mindennap leveleket ír, olykor becsempészi a kabátzsebembe, amikor tudja, hogy hosszabb útra megyek. Sári rendkívül okos kislány. Nem beszéltünk arról, hogy beteg vagyok, de tudja, hogy baj van, hiszen látja, és jobbulásról szóló kis leveleket, üzeneteket hagy nekem. Ennél többet egyelőre, azt gondolom, nem kell tudnia.”